Recept: Bladerdeeg hapjes met roomkaas


Deze heerlijke bladerdeeghapjes van gastblogger Nima zijn zeer makkelijk en snel te maken. Je hebt daarnaast niet veel ingrediënten nodig. Deze bladerdeeg gebakjes met roomkaas vulling zijn lekker voor op tafel tijdens een gezellige avond!


 photo 377452_301738149847894_1026638711_n_zps3af72270.png

Benodigdheden:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 bakje roomkaas
  • 1 bakje amandelschaafsel
  • honing
  • 1 ei

 photo recept-roomkaas-gebakjes-bladerdeeg_zps7594ca49.png

Bereidingswijze:

Haal de roomkaas uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen. Ondertussen kun je de bladerdeeg ook uit de vriezer halen en laten ontdooien.

Roer de roomkaas los met een vork en snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Leg ze dan iets uit elkaar.

 photo recept-roomkaas-gebakjes-bladerdeeg-honing-_zpsd37fd4b8.png

Schep op elk plakje een bolletje roomkaas en vouw de deegplakjes dubbel. Druk de naad aan met een vork of met je vingers.

 photo recept-roomkaas-gebakjes-bladerdeeg-_zps3211f559.png

Leg de bladerdeeghapjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Kluts een eidooier en bestrijk de deegflapjes met ei.

Bak ze in de oven af voor ongeveer 20 min op 200 graden. Laat ze even afkoelen en verwarm ondertussen een beetje honing au bain marie (in een pan met een laagje water).

 photo recept-roomkaas-gebakjes-bladerdeeg-bakken_zps01534d33.png

Smeer vervolgens wat honing op de gebakjes en strooi er wat amandelschaafsel op. Laat ze even zo en serveer de roomkaasgebakjes ongeveer na 10 minuten.

 photo recept-roomkaas-gebakjes-bladerdeeg--_zps5fca0a94.png

Ga je op visite? Verpak de bladerdeegflapjes met cellofaan en eventueel lintjes. Leuk om mee te nemen, ik ben er gek op!

Happy baking!

17 gedachten over “Recept: Bladerdeeg hapjes met roomkaas”

  1. Ik ben benieuwd naar hoe dit smaakt, apart om dit met roomkaas te maken! De combi met honing lijkt me wel erg lekker, en het recept is ook lekker eenvoudig. Wie weet dat ik dit nog eens ga maken, lekker als borrelhapje lijkt me!

  2. Dit lijkt me erg lekker! Ik vind het sowieso fijn dat je met bladerdeeg eigenlijk al heel veel hapjes kan maken; ideaal voor als je trek hebt maar niks in huis hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *