Recept: bladerdeeg hoorntjes gevuld met banketbakkersroom


Ben je op zoek naar een eenvoudig, maar toch lekker gebakje? Stop dan maar met zoeken, want ik heb het voor je! Deze roomhoorntjes die gevuld zijn met banketbakkersroom kan echt iedereen maken en zijn daarnaast ook nog eens lekker. Gastblogger Fatima laat in dit artikel zien hoe je deze bladerdeeg hoorntjes zelf kunt maken.

 photo recept-bladerdeeg-hoorntjes-roomhoorntjes-met-banketbakkersroom-maken-2_zps2acfca2e.png

Ingrediënten:

  • 1 pak vers bladerdeeg
  • 1 pak banketbakkersroom van Dr. Oetker
  • 2 druppels rood kleurstof (optioneel)
  • 1 eigeel
  • poedersuiker
  • fruit naar keuze

Extra:

  • roomhoornpennen (te koop bij o.a. Dille & Kamille of Kookwinkel Oldenhof)
  • spuitzak
  • spuitmondje

 photo recept-bladerdeeg-hoorntjes-roomhoorntjes-met-banketbakkersroom-maken-3_zps19fa1427.png

Hoe ga je te werk?

Snijd allereerst het bladerdeeg in stroken, dit kan je met een mes doen of met een pizzasnijder. Vet dan de roomhoornpennen in met een beetje olie of wikkel er bakpapier omheen zodat het bladerdeeg niet eraan blijft plakken. Wikkel om een roomhoornpen een reepje deeg (beginnend bij het punt) en zorg dat het deeg elkaar overlapt. Als je dit niet doet krijg je openingen en zal de vulling eruit lopen. Leg vervolgens het roomhoornpen op een beklede bakplaat. Doe dit met alle roomhoornpennen en repen bladerdeeg.

 photo recept-bladerdeeg-hoorntjes-roomhoorntjes-met-banketbakkersroom-maken-7_zpsf599e29c.png

Smeer vervolgens de hoorntjes in met eigeel en strooi er wat suiker op. Bak ze op circa 200 graden in ongeveer 15-20 minuten gaar. Haal ze dan van de vormpjes af en laat de bladerdeeg hoorntjes rustig afkoelen. Maak ondertussen de banketbakkersroom volgens de verpakking klaar. Voeg hier eventueel wat kleurstof aan toe voor een leuk kleurtje. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak met een spuitmondje.

 photo recept-bladerdeeg-hoorntjes-roomhoorntjes-met-banketbakkersroom-maken-1_zpsa889dcad.png

Spuit de banketbakkersroom vervolgens in alle bladerdeeg hoorntjes. Zodra je ze wilt serveren strooi je er wat poedersuiker overheen. Garneer eventueel met een toefje slagroom en wat fruit naar keuze.

 photo recept-bladerdeeg-hoorntjes-roomhoorntjes-met-banketbakkersroom-maken-8_zpscd721053.png

Eet smakelijk!

19 gedachten over “Recept: bladerdeeg hoorntjes gevuld met banketbakkersroom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *