Recept: bloemkool pannenkoeken


Hoe vreemd het ook mag klinken, hoe goed het eigenlijk smaakt! Deze bloemkool pannenkoeken zijn heerlijk en ideaal wanneer je bloemkool eens voor de verandering op een andere manier wilt eten. Het is een eenvoudig recept van gastblogger Nima waarvoor je niet zoveel ingrediënten nodig hebt.

Ingrediënten:

  • bloemkool
  • eieren
  • zout
  • eventuele kruiden naar smaak

 photo recept-pancakes-pannenkoeken-van-bloemkool-pannenkoekjes-_zps71290c69.png

Hoe ga je te werk?

Kook de bloemkool roosjes in 15 á 20 minuten gaar, zodra ze gaar zijn laat je ze in een vergiet even afkoelen. Stamp ze dan met een vork of een stamper klein. Klop wat eieren in een aparte kom los. De hoeveelheid kun je zelf bepalen, ligt er maar net aan hoeveel bloemkool je gebruikt. Meng de bloemkool en eieren goed samen, breng op smaak met zout en eventuele kruiden en schenk het mengsel vervolgens in een verwarmde pan waarin een beetje olie zit.

 photo recept-pancakes-pannenkoeken-van-bloemkool-pannenkoekjes-3_zpsbd38da49.png

 photo recept-pancakes-pannenkoeken-van-bloemkool-pannenkoekjes_zpsd81d7015.png

Bak het zoals een pannenkoek of aardappeltortilla aan beide kanten gaar en lichtbruin. Laat het rustig garen aan de ene kant en draai het dan pas om, omdat deze bloemkool pannenkoeken snel uit elkaar kunnen vallen.

 photo recept-pancakes-pannenkoeken-van-bloemkool-pannenkoekjes-4_zps8ed9f5bb.png

Je kunt ook kleine bloemkoolpannenkoeken maken door gebruik te maken van een vormpje (cirkelvormig) of een glas. Leuk voor de kinderen bijvoorbeeld, wees creatief!

 photo recept-pancakes-pannenkoeken-van-bloemkool-pannenkoekjes-8_zps77cf1719.png

Serveer de bloemkool pancakes met eventueel frietjes, kibbeling en een lekker sausje. Eet smakelijk!

10 gedachten over “Recept: bloemkool pannenkoeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *