Recept: Boltaart van ijs en cakerollen


 photo ijstaart-recept-boltaart-dessert-serveren-maken-cake-rol_zpsb65e43db.png

Het is eindelijk zomer!!! De laatste dagen heb ik er eigenlijk niet zoveel van gemerkt, maar laat dit gewoon een reden zijn voor een leuk zomers dessert. Gastblogger Nima heeft voor ons een heerlijk en uniek recept van een boltaartje van cakerollen en ijs. Ooit zag ze het recept in een kookprogramma voorbij komen en ze besloot om hem te maken. De ijstaart is ontzettend makkelijk te bereiden en je hebt echt niet veel ingrediënten nodig!

Benodigdheden:
  • 1 cakerol, smaak naar keuze
  • schepijs, smaak naar keuze
  • appelsap of vruchtensap
  • vershoudfolie
  • kleine of grote kom
  • keukenkwast

 photo ijstaart-recept-boltaart-cake-rol-maken-ingredienten_zps09ffa6c1.png

Bereidingswijze:

Bedek allereerst de kom met een laag vershoudfolie. Laat genoeg folie over de rand hangen om alles straks mee af te dekken. Snijd de cakerol in gelijkmatige stukken. Je kunt echt allerlei soorten cakerol gebruiken! Denk aan bijvoorbeeld een cakerol van chocolade, aardbei, citroen, pompoen en ga zo maar door.

 photo ijstaart-recept-boltaart-cakerol-ronde-kom_zps35afb560.png

Bedek dan de kom met de plakken cake. De ‘gaatjes’ kun je opvulllen met kleine stukjes van de cakerol. Haal de schepijs uit de vriezer en laat hem een beetje ontdooien. Niet te veel, want anders smelt het natuurlijk helemaal en dat is niet de bedoeling. Dompel een keukenkwast in wat appel- of vruchtensap en bestrijk daarmee de cake, zodat het een beetje vochtig wordt. Vul de binnenkant met het ijs naar keuze en druk het goed aan. Vergeet de wanden vooral niet en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel of spatel.

 photo ijstaart-recept-boltaart-folie-diepvries-koelkast_zps2901edf4.png

Bedek de swiss roll taart met de resterende vershoudfolie. Leg eventueel een bord op de folie om de boel aan te drukken. Zet de kom in de diepvries en laat het ijs minstens 1 uur weer bevriezen. Het liefst nog langer. Net voor het opdienen hoor je de folie aan de bovenkant los te maken en de cakerol taart op een groot bord te storten. Snijd de taart in gelijkmatige stukken en serveer het met lekker zomers fruit. Ideaal dessert voor in de zomer!

 photo ijstaart-recept-boltaart-cakerol-aardbei-parapluutjes-maken_zpsbcf274f2.png

Ziet het er niet ontzettend leuk uit? Hartstikke leuk om voor je gasten, gezin of geliefde voor te schotelen. Maak deze dessert het liefst een dag van tevoren, dan is hij extra stevig. Tip: gebruik verschillende smaken en kleuren roomijs voor een verrassende combinatie!

Hopelijk heb je wat leuke inspiratie opgedaan met dit recept! Wat is jouw favoriete dessert tijdens warme zomerdagen?

37 gedachten over “Recept: Boltaart van ijs en cakerollen”

  1. Ziet er heel erg leuk en erg lekker uit!
    Lijkt een beetje op ons toetje van afgelopen kerst: een chocoladebom! Hetzelfde idee als dit, met krentenbrood ipv cake, en als vulling lagen ijs en vruchten enzo (als je ‘m opensnijdt zie je dan al die verschillende lagen, heel mooi!) en als laatste gesmolten chocolade over de bovenkant heen gegoten 🙂

        1. Dank je wel meid! Ziet er heerlijk uit! Ik denk dat ik hem een keer ga proberen, alleen zal ik de cream sherry door een ander ingrediënt moeten vervangen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *