Recept: Chocolade brownie gevuld met ganache


 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-gesmolten-lava-oven-bakken-maken_zps0602c80f.png

Chocolade brownies die rijkelijk gevuld zijn met ganache. Serieus, lekkerder dan dit kan toch gewoon niet? Heerlijk om klaar te maken voor visite, vrienden, familie of om mee te nemen naar een feestje. Of gewoon als comfort food, lekker voor jezelf! Gastblogger Ikrame laat zien hoe je deze heerlijkheid helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten brownie:

  • 200 gram boter
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram bloem
  • 100 gram chocolade naar keuze, in kleine stukken
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • scheutje vanille essence
  • snuf zout

Ingrediënten ganache:

  • 50 gram chocolade naar keuze
  • 40 ml room

 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-gesmolten-lava-oven-bakken_zps55ee6d43.png

Bereidingswijze:

Smelt de boter au bain-marie en voeg de stukjes chocolade hieraan toe. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Haal de pan van het vuur en doe de cacoapoeder erbij. Voeg dan de suiker en vanillesuiker toe en mix dit met behulp van een handmixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix alles goed door.

Doe nu de zachte roomkaas erbij en mix dit totdat je een mooi glad beslag krijgt. Voeg als laatst de gezeefde bloem en een snuf zout toe en mix dit nog voor een paar minuutjes door. Schenk het beslag in een kleine rechthoekige of vierkante bakvorm. Je kan het ook in een ronde bakvorm schenken als je geen van de twee andere bakvormen bezit. Bak de brownies niet langer dan 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius. Of gewoon tot ze gaar zijn!

Terwijl de brownies in de oven staan maak je de ganache klaar. Verwarm de room in een pannetje en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze helemaal gesmolten is. Doe vervolgens de ganache in een zakje en laat het staan tot gebruik. Zodra de brownies klaar zijn en een beetje zijn afgekoeld snijd je ze in ruitjes. Maak in elk ruit een hol met de uiteinde van bijvoorbeeld een houten lepel. Knip een heel klein gaatje in het zakje en vul elk hol met ganache.

 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-smelten-lava_zps0674e8bb.png

Laat de brownies dan goed afkoelen en rusten op een koele plek. Bestrooi eventueel de brownies met poedersuiker voordat je ze serveert. Dat geeft toch net wat extra’s! Ik had trouwens gelijk een foto gemaakt nadat ik ze had gevuld, vandaar dat de ganache er smeltend op de foto staat. Later op de dag was de ganache mooi stevig geworden van binnen. Oh en nog een tip: je kan ook 100 gram gehakte walnoten aan het beslag van de brownies toevoegen. Heerlijk!

34 gedachten over “Recept: Chocolade brownie gevuld met ganache”

  1. Wauw dat ziet er verrukkelijk uit zeg! Dat móet ik een keer proberen. Ik heb je, volgens mij een beetje illegaal aangezien je denk ik meer dan 200 volgers hebt, genomineerd voor de Liebster Award. Toch wilde ik je graag in mijn lijstje zetten!

  2. Mmm wat ziet dit er heerlijk uit! Gaat ook weer bij m’n receptenlijstje die ik nog uit wil proberen! Heb trouwens pas geleden er een van je uitgeprobeerd, dat recept van pasta met groenten in roomsaus! Had er wel wat meer pasta door gedaan aangezien er een aantal grote eters bij mij in huis wonen haha! En mijn moeder wilde het dit weekend graag weer eten vanwege een roeiwedstrijd die we de volgende dag hebben (lekker veel koolhydraten!) 🙂 Oja nog één tip: bij het recept missen de champignons tussen de ingrediënten! Ik moest nog even op de fiets naar de supermarkt omdat ik die daardoor vergeten was 🙂

    1. Oepsie, vergeten om erbij te zetten. Bedankt, ik zal het er gelijk bij zetten! En leuk om te lezen dat je het hebt uitgeprobeerd, hopelijk heeft het gesmaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *