BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Empanadas met kip

 photo kip-empanadas-chicken-recept-met-deeg-pollo-_zps731abf32.png

In veel Latijns-Amerikaanse landen vind je empanadas om je lekkere trek te stillen, vooral in Mexico en Argentinië. Ook in Portugal en Spanje zijn ze niet weg te denken. Empanadas zijn gevulde deegflapjes die in de oven worden gebakken of in olijfolie gefrituurd worden. Er zijn veel variaties van vullingen, zoals bijvoorbeeld vullingen van vis, vlees en/of groenten. Gastblogger Ikrame laat je vandaag zien hoe je zelf empanadas met kip kunt maken!

Benodigdheden:

Voor het deeg:

  • 330 á 380 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 1 ei
  • ± 240 ml lauwwarme melk
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Voor de kipvulling:

  • 2 kipfilets, in kleine stukken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paprika
  • droge oregano
  • kruiden naar keuze (peper, paprikapoeder, komijn etc.)
  • 1 kip bouillon blokje
 photo kip-empanadas-chicken-recept-met-deeg-pollo-vulling-recipe_zpsdb80ff70.png
Bereidingswijze:

Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom en blijf kneden tot het een samenhangend deeg is. Verpak de deegbal in vershoudfolie en laat het in de koelkast tot gebruik.Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Snipper het uitje en pers de geschilde teentjes knoflook. Snijd de paprika en wortel in kleine stukjes.

Verwarm wat olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel toe en bak eventjes kort. Voeg dan de kipfilet en paprika toe en bak het enkele minuten op hoog vuur. Vergeet niet om voortdurend alles om te scheppen! Breng het op smaak met oregano, kruiden en een kip bouillon blokje. Haal de pan van het vuur en voeg tot slot de kleingesneden lente-ui toe.

Leg de deegbal op een bebloemd werkblad en kneed het deeg goed door. Rol het deeg gelijkmatig uit en steek er dan cirkels (doorsnede ca. 14 cm) uit. Dit kan je met een kommetje of een glas doen. Verdeel op ieder rondje deeg wat kipvulling en vouw de cirkels dicht zodat er halve maantjes ontstaan. Druk de randen goed aan met je handen en daarna met een vork. Werk zo alles af.

Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de empanadas op een bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog even in de koelkast rusten voor 10 minuten. Bestrijk de empanadas vervolgens met een losgeklopt ei en bak ze in de oven voor ca. 20 minuten goudbruin.

 photo kip-empanadas-chicken-recept-met-deeg-pollo-bosui-_zpsbb03b80f.png

Empanadas kun je zowel warm als lauw serveren. Je kunt ze met een salade en wat groente als hoofdgerecht eten of serveer ze als een hartige snack bij een luie late brunch of hapjesbuffet. Heerlijk! Geen zin om het deeg from scratch te maken? Dan zou je voor een snellere variant kant-en-klare hartige taartdeeg of bladerdeeg kunnen gebruiken. Het zijn dan geen echte empanadas meer, want qua textuur en smaak zijn ze toch wel wat anders…Wel een handig alternatief!