Recept: gepaneerde tortilla’s met kipsaté vulling


Gastblogger Ikrame heeft voor ons weer een origineel recept! Tortilla wraps die gevuld zijn met een (ietwat pittige) kipsaté vulling en vervolgens zijn gefrituurd.  Ze zijn volgens haar echt heel lekker en niet eens zo moeilijk te maken. Je kunt ook zelfgemaakte satésaus gebruiken, maar als je daar even geen zin in hebt kan het gewoon uit een zakje. Ik ga het onderstaand recept binnenkort maar eens uitproberen!

Benodigdheden:

  • 6 zachte tortilla’s
  • 300 gram kipfilet
  • 1 zakje Conimex Kipsaté mix
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 groene paprika en 1/2 rode paprika
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 ei
  • een beetje sambal of hot sauce
  • een paar eetlepels paneermeel
  • zout en peper

 photo gepaneerde-gefrituurde-tortilla-bladeren-met-kipsate-vulling-hapje-snacks_zpsb0c0b0a6.png

Zo ga je te werk:

1. Snijd de kipfilet, ui, groene en rode paprika in kleine blokjes.

2. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit in een knoflookpers. Doe de geperste knoflook en (olijf)olie in een koekenpan en fruit de knoflook licht aan.

3. Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en bak deze mee tot de kip niet meer roze van kleur is. Voeg dan de blokjes ui en paprika toe.

4. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg daarna de sojasaus, ketjap manis en sambal of hot sauce toe. Los het inhoud van het Conimex zakje in 150 ml water en voeg deze toe aan de kip.

5. Laat het geheel op zacht vuur verder koken tot de saus helemaal is ingedikt en niet meer vloeibaar is.

6. Leg een tortilla wrap op je werkvlak en schep een beetje kipsaté vulling net onder het midden van de tortilla.  Maak een papje van bloem en water en bestrijk de bovenste en onderste rand met het papje. Vouw de tortilla dicht, strak en rond, net als een loempia.

7. Haal de tortilla wraps één voor één door een losgeklopt eitje. Laat het losse vocht uitdruipen en haal ze vervolgens ook door het paneermeel.

8. Als je alle gepaneerde tortilla’s klaar hebt, frituur je ze in ruim olie goudbruin. Serveer direct.

 photo gepaneerde-gefrituurde-tortilla-bladeren-met-kipsate-vulling-hapje-snack_zps336a7a0c.png

42 gedachten over “Recept: gepaneerde tortilla’s met kipsaté vulling”

  1. Mmm dit ziet er echt heel erg lekker uit!
    Hele mooie foto’s ook trouwens, springt er mooi uit met de groene garnering 🙂
    Ik kijk iedere keer uit naar de recepten op je blog, er zitten zoveel leuke en lekkere recepten bij 🙂 Ga volgende week éindelijk je empagnadas met kip uitproberen als ik een weekje in denemarken zit, ik ben heel benieuwd! Helaas is daar geen frituur dus dit recept zal nog even moeten wachten haha, het ziet er echt super uit!

  2. Kun je ze ook voorbereiden in de ochtend om ze ’s avonds alleen nog maar even te frituren?
    Ik mag binnenkort 2 gerechtjes maken voor een familie tapas & dit wordt er denk ik 1 van! Mjummie..

    1. De vulling zou je alvast in de ochtend kunnen voorbereiden. Het oprollen in de wrap zou ik denk ik wel beter tot in de avond laten. Alvast veel plezier 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *