Recept: Loempia pakketjes met gehakt vulling


In de Ramadan zag je deze loempia pakketjes onwijs vaak voorbij komen op social media. Ze zijn makkelijk om te maken, maar zijn daarnaast ook heerlijk. Je kunt ze met van alles en nog wat vullen. Gastblogger Fatima laat zien hoe je deze loempia pakketjes met een gehakt vulling kunt maken.

 photo loempiapakketjes-recept-_zpsf2e9ab51.png

Ingrediënten:

  • 1 pak loempia vellen
  • 1 zakje roerbakmix (groente naar eigen keus)
  • 500 gram gehakt
  • 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • kerriepoeder
  • gemberpoeder
  • kurkumapoeder
  • komijnpoeder
  • zout
  • peper

Mengsel:

  • 3 eieren
  • 1,5 glas melk
  • 1 glas olie
  • snufje zout

Extra:

  • geraspte kaas (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Haal de loempia vellen uit de vriezer, uit de verpakking en dek ze af met een theedoek en laat ze ontdooien. Ik haal ze ook gelijk vel voor vel los en leg ze op keukenpapier. Dit werkt makkelijker als je gaat beginnen met vullen.

Snijd de paprika’s en courgette in blokjes. Giet een beetje olijfolie in een (wok)pan en doe je gehakt erin. Rul het gehakt in de pan en voeg daarna alle groente toe van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Blijf het roeren totdat het gaar is. Voeg alle kruiden toe en laat alles rustig gaar worden. Giet het af in een vergiet en laat het goed afkoelen.

loempiapakketjes-recept-gehakt-vulling-marokko-nl-facebook-

Maak ondertussen het mengsel waarmee je de loempia vellen gaat smeren. Klop de eieren los en voeg de overige ingrediënten van het mengsel toe. Klop dit met de garde zodat alles goed gemengd is.

Pak een loempia vel en smeer deze royaal aan beide kanten helemaal in met het mengsel, gebruik hiervoor een kwast. Pak nu ongeveer 1 à 2 eetlepels van je vulling en leg dit in het midden van je loempia vel. Strooi er wat geraspte kaas overheen.

Vouw de onderste flap naar het midden toe over je vulling heen en doe dit ook met de bovenste flap. Nu heb je een rechthoek met in het midden vulling wat afgedekt is. Nu vouw je rechterkant naar het midden toe over je vulling heen. Draai het pakketje voorzichtig om en vouw de andere kant ook naar binnen toe.

loempiapakketjes-recept-gehakt-vulling-marokko-nl-facebook-1

Nu is je pakketje klaar. Zo werk je al je vulling en loempia vellen af. Zet elk pakketje dat je af hebt op een schaal met een pedaalemmer zak overheen om drogen te voorkomen.

Pak nu een koekenpan/pizzapan en bak de loempia pakketjes zonder olie of boter aan beide kanten goudbruin. Het mengsel bevat namelijk al olie. Serveer direct!

 photo loempiapakketjes-recept-1_zps964eaa03.png

Je kunt met de vulling uiteraard alle kanten op. Denk aan vis, kip of een vegetarische vulling vol groenten. De loempia pakketjes kun je ook in een andere vorm vouwen, zoals een spiraal/slakhuisje.

 photo loempiapakketjes-gehakt-slakkenvorm_zps053150c9.png

Eet smakelijk!

22 gedachten over “Recept: Loempia pakketjes met gehakt vulling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *