BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Pasta met kip en groenten in roomsaus

Nima van Cuisine la Nima heeft weer eens een heerlijk en makkelijk recept voor ons: pasta met kip en groenten in roomsaus. Dit gerecht is geïnspireerd door de pasta die ze een keer had besteld bij Steakhouse Pizzeria in Osdorp. Laten we kijken wat we allemaal nodig hebben voor dit recept…

Benodigdheden

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram pasta (penne)
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • champignons
  • 1 teentje knoflook (kan ook knoflookpoeder of Silvo Easy Knoflook )
  • 250ml kookroom
  • 1 kip bouillonblokje
  • 150 gram geraspte kaas (optioneel)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Snijd vervolgens de rode ui en paprika in reepjes.

 photo penne-roomsaus-easy-knoflook-silvo-ui-paprika_zpsa11f6ab2.png

Verwarm een wokpan met wat olijfolie en bak daarin de kipreepjes enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook en de verkruimelde kip bouillonblokje toe.

 photo pasta-makkelijk-gerecht-recept-snel-roomsaus-kip_zpsd74d049d.png

Zodra de kip gaar begint te worden voeg je de paprika en ui toe. Roer alles goed door elkaar en laat het enkele minuten bakken. Bak de champignons in een aparte pan en zodra ze een beetje gekleurd zijn doe je de room erbij. Breng op smaak met zout en peper en laat het even pruttelen. Doe de kip-groente mengsel bij de champignonroomsaus en laat het weer even goed pruttelen.

 photo penne-champignonroomsaus-paprika-kipfilet_zpse0c7330b.png

Schenk de gekookte pasta in de wok met roomsaus en roer alles voorzichtig om. Voeg eventueel de geraspte kaas toe en meng nogmaals alles goed met elkaar. Serveer direct.

Deze pasta met kip en groente in roomsaus is makkelijk te maken en erg snel klaar. Je hoeft dus helemaal niet veel tijd in de keuken door te brengen om lekker te kunnen eten. Je kunt ook andere groente en specerijen toevoegen, zoals courgette, broccoli, rozemarijn of oregano. Dit gerecht kun je in bakjes in de vriezer bewaren als er wat overblijft, maar dan moet je de bakjes dezelfde dag nog in de vriezer leggen.

Eet smakelijk!