BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Rijst met gehaktballen en linzen

Photobucket

Qua avondeten vind ik rijst- en pastagerechten denk ik wel het allerlekkerst! Ze vullen goed, je kunt er zoveel kanten mee op en ze zijn over het algemeen niet moeilijk om te bereiden. Vandaag heb ik een simpel (maar lekker) rijstrecept voor jullie! Ik kwam dit recept tegen op een forum waar meerdere leden hun recepten op plaatsen. Dit recept was van Savannah, dus alle credits gaan naar haar! Ik heb alleen de linzen uit blik vervangen door ”verse” linzen, if you know what I mean. Laten we verder kijken naar het recept.

Benodigdheden:

  • 300 á 400 gram lams- of rundergehakt
  • 300 á 400 ml gezeefde tomaten
  • 270 gram (basmati)rijst
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/4 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 klein stronkje verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 190 gram linzen
  • koriander of peterselie
  • scheut olijfolie
  • zout/peper
Bereidingswijze:
  1. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schil en rasp de verse gember.
  2. Kook alvast de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Kruid het gehakt met wat garam masala, een theelepel kerriepoeder, helft van de geraspte gember en de helft van de knoflook. Breng verder op smaak met zout en peper.
  4. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een bitterbal en bak ze in een pan met wat olijfolie tot ze gaar zijn.
  5. Haal de gehaktballetjes uit de pan, doe ze in een bord of kom en dek het af met aluminiumfolie of een deksel.
  6. Voeg de komijnzaad toe aan de pan en bak dit voor een minuutje.
  7. Doe de ongekookte rijst erbij en voeg de kippenboullion toe. Laat dit koken tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
  8. Voeg dan de gekookte linzen toe en meng het door elkaar.
  9. Pak een andere koekenpan en giet hier wat olijfolie in.
  10. Voeg de resterende knoflook, gember en kerrie toe en bak het enkele tellen.
  11. Giet de gezeefde tomaten erbij en de gehaktballen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel als het te droog is wat water toe en laat het even sudderen.
  12. Verdeel de rijst over vier borden en serveer het met de gehaktballen en saus.
  13. Garneer eventueel met grofgehakte koriander of peterselie.

rijst-gehaktballen-linzen-recept_zps450575d4