Recept: Snellere versie van Turkse pizza (Lahmacun)


Vandaag heb ik weer eens een recept voor jullie dat jullie wellicht al kennen, maar misschien ook niet! Lahmacun, in Nederland staat het ook wel bekend als Turkse pizza. Ik ben er echt dol op! Meestal koop ik het kant-en-klaar of maak ik het helemaal zelf. Ik heb alleen niet altijd tijd of zin om het deeg te maken, omdat het best veel tijd vergt. Tot op een dag ik met het idee kwam om gewoon kant-en-klare tortillabladeren te gebruiken. Zou het lukken? Yes, it did!

Benodigdheden:

 • 6-8 tortilla wraps
 • 250 gram lams- of rundergehakt
 • 1 rode paprika
 • 1 kleine ui
 • bosje peterselie
 • 80 ml water
 • 70 gram tomatenpuree
 • 1 theelepel sambal (of meer als je houdt van pittig eten)
 • zout
 • peper

Bereidingswijze:

Photobucket

 1. Hak allereerst de peterselie fijn en snijd de ui en paprika in grove stukken. Doe het in een blender of hakmachine.
 2. Voeg de sambal, tomatenpuree en water toe en mix het goed tot er geen grove stukken meer te zien zijn.
 3. Verhit een pan met een beetje olijfolie en rul het gehakt samen met het tomaten-mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Leg vervolgens een tortillawrap in een pizzapan, zonder olie of wat dan ook

Photobucket

Verdeel hierop de gehaktsaus met een lepel. Niet teveel saus, maar ook weer niet te weinig en bak de lahmacun tot het gaar is. Als je geen pizzaban hebt dan kan je ze ook bakken in een pan met een dikke bodem net als wat ik heb gedaan. Leg er wel even een deksel op zodat alles goed gaar wordt.

Zorg ervoor dat de Turkse pizza’s niet te knapperig of bruin worden, want dan zijn ze moeilijker op te rollen. Ze kunnen door midden breken tijdens het rollen en ja, ik spreek uit ervaring..oeps! Zodra de pizza’s klaar zijn leg je ze op een bord.

Photobucket

Dan is het tijd om ze te vullen! Het hoeft niet perse, maar ik kan je zeggen dat het veel lekkerder is wanneer je het wel doet. Beleg ze met wat gesneden ijsbergsla, stukjes tomaat en komkommer. Wat ook heel lekker is om erin te doen is gesneden witte kool of rode kool. Doe er nog een lekkere vette klodder knoflooksaus op (ik heb hem dit keer zelf gemaakt) en als je van pittig eten houdt nog een beetje sambal. Rol ze op en serveer ze direct!

Photobucket

Ready to dig in! Turkse pizza maken is nooit zo gemakkelijk geweest! Natuurlijk is een Turkse pizza veel lekkerder als het deeg helemaal zelf is gemaakt, maar dit is een prima alternatief als je daar geen tijd of zin voor hebt. Ik ga in ieder geval deze variant zeker vaker maken!

Ben jij bekend met Turkse pizza? Wat vind jij ervan?

61 gedachten over “Recept: Snellere versie van Turkse pizza (Lahmacun)”

 1. Oh my god, ik zag het ook al op Instagram.. oh my god!! Mijn amandelen zijn maandag geknipt en ik heb zo’n honger. :”) Als ik weer normaal kan eten, ga ik dit echt maken. Goddelijk joh! Het ziet er ook echt overheerlijk uit. 🙂

 2. Het ziet er heerlijk uit !! Ik krijg er spontaan trek van!

  Bij turkse (groente-) winkeltjes verkopen ze de pizzadeegjes zeg maar… er zitten ongeveer 15 in een zak. Deze worden ook gebruikt door de turkse pizza makers (bakkers).

  Maar de tortilla wraps kunnen ook prima!

 3. Ziet er heel lekker uit!

  En er stond buiten echt een lange rij bij Abercrombie, maar gelukkig stonden mijn vrienden al in de rij, dus hoefde ik niet zo lang te wachten haha. Binnen viel het opzicht wel mee, omdat ze per zoveel naar binnen lieten gaan! X

 4. Ohhh wat ziet dat er goed uit.. Ik vertrek woensdagavond op vakantie en ik denk dat ik deze ga maken om lekker onderweg op te eten. Neem aan dat als ik ze in de middag maak, dat ze dan in de avond/nacht nog lekker zijn?

  1. Ja hoor, kan prima. Ze zijn dan wel iets minder lekker dan wanneer ze warm zijn. Bewaar de Turkse pizza’s wel goed verpakt in aluminiumfolie. Fijne vakantie Kim!

 5. echt heel slim van je… ik maak altijd zelfgemaakte deeg, daarna heb ik geen zin meer… ik wil altijd die turkse pizza eten, kant en klare vind ik niks..

  nu zag ik deze, mascha Allah, Dank je…

 6. Dit ga ik zeker eens maken maar ik maak tortillawraps zelf.
  Heb je in in enkele min gemaakt en dan laten rijzen. Super makkelijk;

  Leuke blog trouwens! en bedankt voor je recept.

 7. Goeie tip. Ik heb zelf Turkse pizza bij aldi gekocht en wil die customizen met wat verse groenten, knoflook, yoghurt etc. Bedankt !

 8. Het is in het geheel niet waar dat de wraps keihard worden in de oven of uberhaupt hard worden tijdens het bakken. Ik doe het als volgt en waarbij de wrap heerlijk zacht en oprolbaar blijft: verwarm de oven voor op 250 graden (celcius) maar zet alleen de bovenverwarming aan (de grill dus). Doe de wrap eenmaal onder de koude kraan geheel natmaken en leg ‘m dan op een stuk bakpapier op de bakplaat. Smeer de vulling er overheen. Zodra de oven op temperatuur is de bakplaat helemaal onderin de oven plaatsen en in +-10 minuten bakken. De wrap is nu geheel zacht gebleven maar het geheel is prachtig gegaard. Indien je de wrap een ietsje hard(er) of droger wilt aan de onderkant bak je ‘m nog even na in een (niet ingevette) koekepan totdat je tevreden bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *