BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: zelf slagroomtaart maken

Door gastblogger Fatima – In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een slagroomtaart kunt maken. De biscuitmix heb ik van de Jamin, maar je kunt ook een ander soort biscuitmix gebruiken. Ook kun je je biscuit zelf maken, maar zelf had ik hier geen tijd voor.

Een recept voor een biscuit kun o.a. je hier en hier vinden. Mijn biscuit had ik gisteren gemaakt om vandaag tijd te besparen met afkoelen. Deze heb ik laten afkoelen op een rooster met een theedoek eroverheen. Daarna heb ik er een pedaalemmerzak omheen gedaan, zodat het luchtdicht is en de biscuit ’s nachts niet zou uitdrogen.

Ingrediënten voor de taartbodem:

  • Eieren
  • Biscuitmix Jamin
  • Water

Slagroom:

  • 3 bekertjes slagroom (750 ml)
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 volle el poedersuiker

Topping en vulling:

  • Aardbeienjam (Fred Ed zonder stukjes uit tube)
  • Nougatine van Dr. Oetker
  • Aardbeien
  • Kiwi
  • Blauwe bessen
  • Chocoladekrullen

Bereidingswijze:

De biscuit heb ik een dag van tevoren gemaakt, het was dus helemaal afgekoeld. Zet je vetvrije, droge kom in de koelkast voor 10 minuten. Ondertussen zet je de suiker, Klopfix en mixer klaar. De slagroom pak je pas op het laatste moment (als je gaat beginnen) uit de koeling.

slagroomtaart-zelf-maken-2

Schud je 3 bekertjes slagroom en maak het open. Giet het in de kom en klop het met de handmixer op de hoogste stand. Als het een beetje vaster is (niet meer vloeibaar), stop je kort met mixen en voeg je de Klopfix, vanille- en poedersuiker toe. Klop je slagroom verder op de 1e of 2e stand van je mixer tot je je kom ondersteboven kunt houden zonder uitloop.

slagroomtaart-recept

Controleer dit telkens en pas op dat je niet te lang doorgaat met mixen van je slagroom, anders gaat het schiften. Dek je slagroom af en zet het in de koeling. Snijd je biscuit doormidden met een taartzaag of een mes. Leg beide lagen op een stuk bakpapier. Smeer de laag in met een ‘dik’ laagje aardbeienjam en smeer dit goed uit met een mes of een spatel.

Pak nu je slagroom uit de koeling en vul je spuitzak. Spuit over de jam slagroom. Doe je bovenste cake laag erop en smeer de zijkanten af met slagroom. Doe hier de nougatine op.

slagroomtaart-maken

Zet je cake nu over op een plaat of bord. Spuit de slagroom in toefjes op je taart. Werk je taart af met chocolade en fruit naar eigen keus. Ik heb kiwi, aardbeien en blauwe bessen gebruikt. In het midden kun je nog chocolade krullen plaatsen.