Recept: Zoetzure kipbroodjes


Zoooooo, het is weer tijd voor een recept hoor! Alsof we die de laatste tijd niet genoeg op mijn blog hebben voorbij zien komen, laat Nima van Nima’s Creations vandaag zien hoe je zelf kipbroodjes kunt maken. Broodjes met een zoetzure kipvulling. Ja ja, ook het deeg is helemaal from scratch gemaakt, maar dat heb je zo gepiept. Echt waar.

 photo recept-zoetzure-kip-broodjes-benodigdheden_zps0b8f31f5.png

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje instant gist (7 gram)
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 3 á 4 volle el melkpoeder (ja, die ene voor in de koffie)
  • 13 el zonnebloemolie
  • 150 á 160 ml lauwwarm water
  • beetje zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 kipfilet
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 middelgrote uien
  • kipkruiden van Silvo of van Verstegen
  • Sweet & Sour woksaus van Conimex

Hoe ga je te werk?

Pak een grote kom of plastic bak en doe hierin de bloem, zout, suiker en melkpoeder. Meng alles goed met elkaar. Voeg vervolgens de olie en het ei erbij. Meng in een apart kommetje het gist met een beetje lauw water zodat het kan oplossen. Voeg dit toe aan het bloemmengsel. Schenk beetje bij beetje het water bij het mengsel terwijl je alsmaar blijft mengen tot het een geheel wordt. Kneed dit vervolgens tot een soepel deeg. Als het deeg nog hard is kan je er wat water aan toevoegen.
 photo recept-zoetzure-kip-broodjes-paprika-kruiden-deeg-maken-zelf-kneden_zpsc6e17a48.png
Dek de kom af met een theedoek en laat het voor ongeveer 1 uur rijzen (kan minder zijn) tot het deeg is verdubbeld. In de tussentijd kun je de vulling maken. Snijd de kipfilet in reepjes en de uien en paprika’s in blokjes. Wrijf de kipfilet in met de kipkruiden.  photo recept-zoetzure-kip-broodjes-paprika-kruiden-deeg-maken-zelf_zps84d1a0a6.png
Verhit wat olie in een pan en bak de kip rondom gaar. Voeg dan de gesneden ui en paprika toe en bak dit enkele minuten. Breng op smaak met zout en voeg een grote scheut van de Sweet & Sour woksaus toe. Meng alles goed met elkaar en laat alles nog goed even bakken. photo recept-zoetzure-kip-broodjes-paprika-kruiden-deeg-maken-zelf-kneden-vouwen-gevouwd_zpsfdfbf568.png
Dan het ‘tricky’ gedeelte. Zo moeilijk is het niet hoor, als je goed naar de foto’s kijkt dan heb je het zo onder de knie. Als het deeg is gerezen, maak je er bolletjes van en leg je het op een (met meel bestuifde) werkplek. Pak een bolletje, die overigens heel soepel is, en rol het deeg met een deegroller uit. Dit kan ook gewoon met de hand als je geen deegroller tot je beschikking hebt. Snijd met een mesje aan de rechter- en linkerkant een sneetje. Schep in het midden een beetje van het kipvulling. Neem vervolgens een zijkant en lap die over op de andere kant. De andere zijkant gaat er weer overheen als het ware. Zie bovenstaande afbeeldingen voor betere uitleg.  photo recept-zoetzure-kip-broodjes-paprika-kruiden-deeg-maken-zelf-kneden-oven-bakken_zps65b0029f.png
Je kunt deze broodjes natuurlijk op zoveel manier vouwen, doe dus gewoon wat jou het mooist en/of makkelijkst lijkt. Smeer met een kwastje een dun laagje opgeklopte ei over de broodjes. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 15 min. Het kan langer duren maar ook minder, het ligt maar net aan je oven. Dus gewoon even kijken of de kipbroodjes gaar en goudbruin zijn.
 photo recept-zoetzure-kipbroodjes-paprika-kruiden-deeg_zpse50e01a0.png
De kipbroodjes zijn goed gelukt als ze zacht van smaak zijn en het deeg de volgende dag ook nog steeds lekker zacht is..als je natuurlijk nog wat over hebt! Deze kipbroodjes kun je serveren met een lekker soepje of een frisse salade. Ook erg lekker om te maken voor een high tea of om mee te nemen voor een geslaagde picknick!

28 gedachten over “Recept: Zoetzure kipbroodjes”

  1. KIP? Yes! Ik hou echt van kip, dus dit zal is een goed recept voor mij kunnen zijn! Alleen jammer dat ik nu zie dat er melkpoeder in zit, helaas, maar het blijft er wel erg lekker uit zien!

  2. Deze broodjes zijn verrukkelijk. Wat apart melkpoeder in het deeg te verwerken, dat had ik nooit eerder gezien. Ook leuk hoe je ze moet vouwen. (vereist wel enige oefening) Ze vielen hier erg in de smaak. Ik had ongeveer 18 broodjes. Dacht dat de vulling veeeel te veel zou zijn maar dat viel mee. Bedankt, ik ga het deeg ook eens proberen in minimuffin vormpjes. En dan zelf een sweet & sour saus maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *