Review – Dopper waterfles


Wie kent ze tegenwoordig niet, de bekende waterflesjes van Dopper. Deze review is dan ook bedoeld voor degenen die er nog niet bekend mee zijn! Met de kleurrijke Dopper heb je altijd een gezonde dorstlesser bij en verminder je de berg plasticafval in de wereld…


 photo dopper-review-fles-drinkfles-recensie-verantwoord-water-drinken-steel_zps0aa41f7c.png

De Dopper is een praktische, duurzame en milieuvriendelijke drinkfles. Het is een ideaal flesje voor kraanwater en is hét alternatief voor de bekende plastic wegwerpflesjes. Dagelijks gooien we in Nederland meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weg. “Dat kan anders!”, dacht Rinke van Remortel, de ontwerper van de Dopper.

Een grote pluspunt is dat je de Dopper in verschillende kleuren kunt kopen: blauw, roze, groen, rood en wit. Sinds een tijdje is Dopper Steel ook verkrijgbaar, het jasje van het waterflesje is dan van roestvrij staal. Het is ook mogelijk om de drinkfles persoonlijk te maken. Laat je Dopper bedrukken met bijvoorbeeld jouw (bedrijfs)naam of logo voor een personal touch.

 photo dopper-review-waterfles-drinkfles-recensie-verantwoord-water-drinken_zpse1c1bc27.png

De waterflessen van Dopper kunnen steeds opnieuw worden gevuld. Als die vies is? Hup, zo de vaatwasser in (tot 65 °C) of gemakkelijk schoon te maken met een afwasborstel. Eigenlijk is aan vrijwel alles gedacht bij deze drinkflesjes. Het grootste pluspunt vind ik is dat de Dopper het grootste gedeelte gemaakt is van gerecycled en duurzaam materiaal. Het is dus vrij van schadelijke stoffen en is BPA-vrij (een chemisch hormoonverstoorder dat in eigenlijk alle plastic producten zit).

Daarnaast doe je met de aanschaf van een Dopper fles ook nog iets voor het goede doel. Een deel van de opbrengst wordt namelijk besteed aan drinkwaterprojecten in Azië en Afrika. Hier worden schone wc’s en rioleringen aangelegd en waterputten gemaakt dankzij jouw Dopper. Dat is natuurlijk helemaal super!

 photo dopper-review-fles-drinkfles-recensie-verantwoord-water-drinken-collage_zps3a9d220b.png

Nog een pluspunt is dat de Dopper uit drie onderdelen bestaat. Je kunt er uit drinken zoals een normaal waterflesje, maar je kunt ook van het witte gedeelte en de dop samen een bekertje vormen waaruit je kunt drinken. Geinige feature!

Mijn roze Dopper fles gebruik ik nu al een paar weken en ik heb er tot nu toe helemaal niks op aan te merken. Drinkt lekker, makkelijk schoon te maken, lekt niet en heeft een leuk design. Kortom: een aanrader!

 photo dopper-review-waterfles-drinkfles-recensie-verantwoord-water-drinken-steel-2_zps8026ff5b.png

De Dopper waterfles heeft een inhoud van 500 ml en kun je voor € 12,50 online kopen op Vitaminstore.nl. Deze webshop verkoopt daarnaast ook Dopper Steel (roestvrij stalen versie van 800 ml) voor € 27,50.

Wat vind jij van de Dopper drinkfles?

37 gedachten over “Review – Dopper waterfles”

  1. Ik ben deze vaak tegen gekomen, maar wist niet hoe hij heette en waarvoor het precies diende. Nu wel, bedankt! Ik wilde gelijk ook de roze bestellen totdat ik de steel versie zag. Hij is echt strak in design, hij wordt ‘m 🙂 Super toffe pagina heb je. Lovess Aicha

  2. Ik heb deze fles al een tijdje, in het oranje, en gebruik hem elke dag. Ook gaat de fles mee naar de sportschool. Heel handig want ik drink vooral kraanwater.

  3. Wat goed dat je hier een review over hebt gemaakt want ik was echt benieuwd naar deze fles.. ik wist niet wat er zo speciaal aan was maar ik vond het design alleen al erg mooi!

    1. Het hervullen van plastic waterflesjes, schijnt niet goed voor onze gezondheid te zijn. Hier een quote van Greenkakapo.com: ”Uit onderzoek van het Global Healing Centre blijkt dat het hervullen van plastic flessen slecht kan zijn. Dit blijkt uit testen, waarbij bijgevulde flessen gevaarlijk hoge niveaus van bacteriën bevatten. Deze flessen ontwikkelen na een tijdje microscopische scheurtjes, waar bacteriën in kunnen ontstaan. Naast de bacteriën, kan het hervullen van flesjes zorgen voor chemicaliën uit kunststof die uitspoelen in het water. De meest voorkomende stof is Bisfenoal A (BPA). BPA verstoort het endocriene systeem van het lichaam. Dit wordt verspreid in water, door kunstof gemaakt van polycarbonaat (PC) op de bodem van de fles.”

  4. Ik zou graag nog een roze dopper willen, maar lijkt overal uitverkocht!
    Iemand een idee waar ik deze kan bestellen en/of kopen?
    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *