Wat eten we vandaag? #1


 photo wat-eten-wij-we-vandaag-inspiratie-avondeten-gerechten-avondmaal-savonds-lunch-ontbijt_zps698faa4a.png

Al jaren volg ik op fora’s verschillende topics waarin ze laten zien wat ze die dag hebben gegeten. Gewoon ter inspiratie voor als wij het thuis even niet meer weten, of als ik wat nieuwe gerechten wil ontdekken. Ik vroeg dit keer 6 Marokkaanse vrouwen of zij ons wilde laten zien wat zij die dag (of de dagen ervoor) hadden gemaakt of gegeten. En dat deden ze! Dus, als je even niet meer weet wat je vandaag wilt eten of wilt serveren voor eventuele gasten, kijk dan snel verder voor wat inspiratie!

 photo wat-eten-we-vandaag-pasta-zalm-saus_zps100ad58e.png

Tesliem – Pasta met zalm

“Mijn lunch was pasta die ik in paddenstoelenbouillon had gegaard met een lekkere saus van kookroom en gerookte zalm. Een zelfverzonnen creatie en het was overheerlijk!”

 photo wat-eten-we-vandaag-salades-sushi_zps6b7ce7c0.png

 photo wat-eten-we-vandaag-salade-sushi_zps88cd6234.png

 photo wat-eten-we-vandaag-tiramisu-bezoek_zps03584dcb.png

Riannah – Sushi, Salades en Tiramisu

Gastblogger Riannah maakte voor het Offerfeest de bovenstaande gerechten.

  • Salade sushi: rijst, tonijn, surimisticks, komkommer, augurk, wortel, olijven, mayonaise, krabsalade, tonijnsalade en sesamzaadjes
  • Rodekoolsalade in bekers: rode kool, mayonaise, azijn, saladekruiden, ijsbergsla, olijven, augurken en mozzarella balletjes
  • Drie soorten wraps: tonijnwraps, wraps met krab en wraps met eiersalade
  • Bastogne-tiramisu in glaasjes: bastognekoeken, mascarpone, slagroom, vanilleslagroom vla, Griekse yoghurt en vanillesuiker

 photo wat-eten-we-vandaag-boerenkool-stamppot_zpsfd099fc8.png

 photo wat-eten-we-vandaag-gehaktballen_zps2f0b8271.png

 photo wat-eten-we-vandaag-stamppot-jus-gehaktballen-cheddarkaas_zps8b85fdcb.png

Fatima – Hollandse pot

Fatima maakte een heerlijke en typische Hollandse maaltijd. “Vandaag lekker Oer-Hollandse boerenkoolstampot met grootmoeders gehaktballen die ik heb gevuld met Cheddar kaas. En natuurlijk jus erbij geserveerd!”

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-thee-theepot_zpsc1a77f30.png

 photo wat-eten-we-vandaag-feestsalades_zps5c72579f.png

 photo wat-eten-we-vandaag-feest-salades_zps15e7d5f9.png

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-vleesspiesjes-shwa_zps426d4540.png

 photo wat-eten-we-vandaag-kip-olijven-pruimen_zpsca94bed8.png

 photo wat-eten-we-vandaag-fruitschalen-gedecoreerd_zps1ab3bfd2.png

Mijn virtuele kookboek – Salades, kip, spiezen en fruit

“Afgelopen weekend kwamen mijn tantes, nichtjes etc. op bezoek. Een huiskamer vol! Ik serveerde een feestsalade (o.a. pastasalade, aardappelsalade, salade met kalkoenfilet) en kip uit de oven met pruimen, amandelen en olijven. Daarnaast ook Marokkaanse vleesspiezen en een paar schalen fruit. Bij de koffie en thee serveerde ik allerlei lekkernijen, maar daar heb ik geen foto’s van.” Benieuwd naar meer heerlijkheden van Mijn Virtuele Kookboek? Neem dan een kijkje op haar Facebook!

 photo wat-eten-we-vandaag-uiteten-bagels-beans_zps88a8a60f.png

 photo wat-eten-we-vandaag-sushi_zpsfc442cbf.png

Nora – Bagels & Beans, Vandaag en Red Velvet

“Gisteren was ik jarig en ik heb echt teveel gegeten. We ontbeten bij Bagels & Beans en ’s avonds aten we bij restaurant Vandaag in Utrecht. Ik vond het echt veel beter dan restaurant Vandaag in Amsterdam, je hebt in Utrecht meer keuze. Mijn man had een Red Velvet taart laten maken, maar die hebben we maar meegenomen. Vandaag ga ik gewoon wat simpels maken. Ik weet nog niet precies wat, maar geen grote maaltijd in ieder geval. Ik zit letterlijk nog vol van gisteren!”

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-thee_zps13caecdb.png

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-workshop_zps5ee19db6.png

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-zaalouk_zps6c794993.png

 photo wat-eten-we-vandaag-tajine-kweeperen-pruimen-amandelen-recept_zpsd6cab8bf.png

Fatima – Tajine, Salades en thee

Fatima van Fatima’s Kookworkshops gaf een Marokkaanse kookworkshop in Den Haag (Stadsdeel Escamp). Tijdens haar kookcursussen behandelt ze authentieke recepten uit de Marokkaanse keuken. De workshop begonnen ze met een ontvangst met muntthee en een klein hapje. Vervolgens maakte ze twee bijgerechten (Zaa’louk en aardappelsalade met walnoten) en lamstagine met pruimen, amandelen en kweeperen.

Wil jij ons ook laten zien wat jij als ontbijt, lunch of avondeten hebt gegeten? Mail dan een foto met wat tekst naar info@womanistical.nl of tag me via FacebookTwitter of Instagram en laat me weten wat je ervan vond!

25 gedachten over “Wat eten we vandaag? #1”

  1. Oh wat zou ik graag willen dat ik zo’n heerlijke dingen kon maken,
    het water loopt me uit de mond.
    Ik heb een tajine cadeau gekregen maar nog nooit gebruikt omdat ik niet weet wat ik er mee kan.Stom hé !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *