Wat eten we vandaag? #2


 photo wat-eten-we-vandaag-2_zps50dc7e54.png

Geen inspiratie voor het avondeten? Heb je mensen uitgenodigd voor een culinair verrassingsdiner? In “Wat eten we vandaag?” laten vrouwen zien wat ze hebben bereidt of gegeten. Handig voor inspiratie als je het echt even niet meer weet!

 photo wat-eten-we-vandaag-jamie-oliver-trapani-rigatoni-recept_zps3cbf4c68.png

 photo wat-eten-we-vandaag-jamie-oliver-trapani-rigatoni-recept_2_zpsf2e641b1.png

Annemiek – Trapani Rigatoni van Jamie Oliver

“Door een collega werd ik onlangs attent gemaakt op dit Italiaanse recept, trapani rigatoni. Een recept van Jamie Oliver, afkomstig uit het kookboek ‘Jamie 30 minutes’. Dit is haar favoriete recept en je begrijpt, dat moest ik natuurlijk direct uitproberen! Inmiddels kan ik haar enthousiasme delen, het is een heerlijk gerecht! Bovendien is het erg fijn dat dit gerecht binnen 30 minuten op tafel staat. Een aanrader dus voor iedereen!” Neem een kijkje op Keukenliefde.nl voor het volledig recept.

 photo wat-eten-we-vandaag-kip-loempia-aardappel_zps8df09049.png

 photo wat-eten-we-vandaag-kip-loempia-aardappel_1_zps605e0ea0.png

 photo wat-eten-we-vandaag-chocoladetaart_zps3ffa4b40.png

BSG – Gefrituurde kip, kiploempia’s, aardappelpartjes en chocoladetaart

“Voor de kiploempia’s heb ik één kipfilet, prei, wortel, paprika en ui gebruikt. Daarnaast ook wat koriander, kipkruiden, paprikapoeder, zout en peper. De gefrituurde kipvleugels heb ik als volgt bereid: eerst de kip goed wassen, daarna een half uur laten stomen tot ze half gaar zijn. Vervolgens heb ik de kip gekruid met Marokkaanse kipkruiden, paprikapoeder, cajunkruiden, zout, peper en een beetje sambal of harissa. Daarna heb ik een dik papje gemaakt van meel en water. Daar haal je stuk voor stuk de stukken kip doorheen, en vervolgens wentel je ze in een andere kom waar je al meel en geplette cornflakes in heb gedaan. Zodra alles klaar is leg je de kipvleugels in de koelkast voor een uurtje (kan ook een nachtje) en dan kun je ze frituren.

De aardappelen heb ik in partjes gesneden en 15 minuten voorgekookt in water. Daarna heb ik ze gekruid met paprikapoeder, peper en zout. Besprenkel er nog wat koriander en twee eetlepels olijfolie eroverheen. Leg de aardappelpartjes op de bakplaat bak ze ongeveer een half uurtje in de oven. Als nagerecht nog een lekkere chocoladetaart gebakken!”

 photo wat-eten-we-vandaag-ratatouille-vegetarisch_zpsa86dcc70.png

Daisy – Ratatouille

Daisy werd geïnspireerd door de film Ratatouille en besloot om het gerecht zelf eens te maken. “Het is makkelijk te maken. Snijd een paar aardappelen, tomaten, een aubergine en courgette allemaal in gelijke schijfjes. Doe wat olijfolie in een ovenschaal met wat ajuin en knoflook. Leg dan trapsgewijs alle groente in volgorde erin. Besprenkel met nog wat olijfolie en breng op smaak met zout, peper en oregano. Afbakken in de oven tot alles gaar is.”

 photo wat-eten-we-vandaag-kippendijtjes-toscaans_zps2cd987e5.png

Nima – Kip op Toscaanse wijze met aardappel-broccoli mini tortilla’s

“Today @ Nima’s Place! Toscaans gekruide kippendijtjes met daarbovenop wat groene olijven. Daarnaast heb ik aardappel-broccoli mini tortilla’s uit de oven en een frisse salade erbij geserveerd. Ik heb Toscaanse kruiden gebruikt die bij de slager verkrijgbaar zijn en in de oven gebakken op 200°C voor 20 minuten. Het blijft nog heerlijk mals.”

 photo wat-eten-we-vandaag-lunchcafe-breexz-tilburg-noodles_zps90e4fee7.png

 photo wat-eten-we-vandaag-lunchcafe-breexz-tilburg-noodles-lunch_zps8c28b813.png

 photo wat-eten-we-vandaag-lunchcafe-breexz-tilburg_zps3380daca.png

Noura – Geluncht bij Breexz

“Ik heb heerlijk geluncht met Jamila bij Breexz, een klein dinercafeetje die gevestigd is op het centraal station van Tilburg. We aten noedels met gewokte groente en stukjes zalm, gekruide frietjes met mayonaise, en we hebben daarbij ijsthee met schijfjes citroen en sinaasappel gedronken. Na het eten hebben we een toetje genomen van warme huisgemaakte brownie met vanille roomijs, slagroom en karamelsaus. Bij het toetje dronken we latte macchiato en warme chocolademelk met slagroom en cacao.”

 photo wat-eten-we-vandaag-romige-brocollisoep_zps74ee00da.png

Judith – Romige broccolisoep

“Met dit gure herfstweer gaat een lekker soepje er wel in. Wat dacht je van deze romige broccolisoep? Makkelijk, lekker én gezond. Eet er stokbrood bij, of nóg lekkerder: stokbrood met een plakje cheddarkaas, 2 minuten in de grillstand van de oven zetten en je hebt heerlijke ‘cheese toast’. Verder is deze romige broccolisoep vrij dik en voedzaam. In combinatie met een paar plakken stokbrood dus prima als avondeten.” Het volledig recept is te vinden op Myfoodblog.nl.

Wil jij ons ook laten zien wat jij als ontbijt, lunch of avondeten hebt gegeten? Mail dan een foto met wat tekst naar info@womanistical.nl of tag me via FacebookTwitter of Instagram en laat me weten wat je ervan vond!

18 gedachten over “Wat eten we vandaag? #2”

  1. oeh die eerste pasta lijkt me heel erg lekker! Ook wil ik weleens de broccolisoep proberen want ik hou niet zo van die stronkjes ^^ Ik kan wel wat eet-inspiratie gebruiken, leuk!

  2. Wat een superleuk artikel, er zitten veel verschillende gerechten in om inspiratie uit te halen!
    De Trapani Rigatoni ziet er heerlijk uit, die wil ik zeker een keer uitproberen, en de rataouille lijkt me ook erg lekker! Brocolisoep is ook erg lekker, volgens mij maken wij vaak hetzelfde recept. Lang niet meer gehad, dus goede tip 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *