BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Wat eten we vandaag? #3

 photo wat-eten-wij-we-vandaag-inspiratie-avondeten-gerechten-avondmaal-savonds-vegetarisch_zps658c60ba.png

Geen inspiratie voor het avondeten? Heb je mensen uitgenodigd voor een culinair verrassingsdiner? In “Wat eten we vandaag?” laten vrouwen zien wat ze hebben bereidt of gegeten. Handig voor inspiratie als je het echt even niet meer weet!

 photo wat-eten-we-vandaag-lasagne-rundgehakt_zps7638f113.png

Azzys – Lasagne met tomaten-gehaktsaus

Azzys maakte voor het avondeten een Italiaanse ovenschotel met pastabladen, oftewel lasagne. Dit lasagne gerecht bevat lekkere ingrediënten, zoals rundergehakt, paprika, tomaten, bechamelsaus, oregano, lasagnebladen en diverse andere kruiden.

 

 photo wat-eten-we-vandaag-thaise-viskoekjes_zps5102bb76.png

 photo wat-eten-we-vandaag-thaise-viskoekjes-recept_zpsb7a24a78.png

Inge – Thaise Viskoekjes

Inge van Ingeskookkunsten.nl maakte deze heerlijk uitziende Thaise viskoekjes en ze is zo lief geweest om gelijk het recept met ons te delen!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr eiernoodles
  • 500 gr. (diepvries) MSC pangasiusfilets en koolvis
  • 1 limoen
  • 4 eetl. vissaus
  • 1 geklopt ei
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1/2 kopje verse koriander blaadjes
  • 3 theel. rode currypasta
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • beetje bloem
  • gemengde groenten (b.v. spitskool, kastanjechampignons, Chinese kool, paprika, taugé)

Bereidingswijze:

Snijd de gemengde groenten grof om ze op het einde te kunnen wokken. Maal de vis fijn tot een pasta in de keukenmachine. Voeg dan de vissaus, het ei, de korianderblaadjes, de rode curry pasta, uitgeperste limoen en de gember toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg dan de fijngesneden rode peper en de lente uitjes toe en meng dit goed (niet meer mixen, deze ingrediënten moeten herkenbaar blijven in de koekjes).

Voeg eventueel nog wat bloem toe. Het mengsel moet wel nog plakkerig blijven aanvoelen! Vorm platte koekjes van 2 eetlepels van het mengsel per keer, ga uit van ca. 3 koekjes per persoon. Gaar de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes bruin aan beide kanten.

Wok tegelijkertijd de groenten kort zodat deze knapperig blijven, voeg eventueel wat vissaus toe aan de groenten. Laat de viskoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer met chilisaus en nog wat van de koriander.

 

 photo wat-eten-we-vandaag-vegetarische-courgette-snacks-hapje_zpsa743e375.png

 photo wat-eten-we-vandaag-vegetarische-courgette-snacks-hapje-pesto_zps8ad36aaf.png

 photo wat-eten-we-vandaag-vegetarische-courgette-snacks-hapjes_zpsa6064924.png

Ineke – Vegetarische courgette hapjes

Ineke maakte courgette-mozzarella hapjes die het prima doen als tussendoortje, bijgerecht of een hartig snackhapje.

Hoe maak je het?

Snijd de courgette en mozzarella in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp dan een stuk kaas naar keuze. Leg de plakjes courgette op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de courgette met wat pesto en verdeel de mozzarella, tomaat en kaas eroverheen. Breng lichtjes op smaak met zout en peper. Zet ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 180°C. voor ongeveer 10 á 15 minuten. Serveer direct.

 

 photo wat-eten-we-vandaag-vegetarisch-recept-met-vergeten-groente_zps652cffcd.png

Alida Honigh – Pasta met snijbiet en cashewnoten

Alida maakte ook een vegetarisch gerecht, maar dan met vergeten groenten. “Elke week haal ik mijn biologische groentetas en fruitpakket op. Vaak vind ik er oude groentesoorten in, de zogenaamde vergeten groenten. Deze keer was het snijbiet. Ik maakte pasta met snijbiet en cashewnoten.”

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 500 gram snijbiet, gewassen en gesneden (kan ook met spinazie)
  • 2 grote uien
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 120 gr. cashewnoten
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 tl Pul Biber
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • geraspte oude geitenkaas
  • (knoflook)olie
  • zout

Bereidingswijze:

Kook de pasta “al dente” en giet het af. Voeg een scheutje knoflookolie over de pasta en zet het even weg. Bak de fijngesneden uien in een wok voeg de Pul Biber en korianderzaad toe. Voeg dan de paprika toe en laat het even bakken. Voeg de snijbiet toe totdat het is geslonken en het vocht grotendeels is verdampt. Breng op smaak met zout. Doe de gekookte pasta erbij en verhit even alles goed. Ondertussen rooster je in een droge koekenpan de cashewnoten. Strooi de noten over de pasta en voeg de geraspte kaas toe. En klaar is het gerecht!

 

 photo wat-eten-we-vandaag-choco-mousse-frambozen-taart_1_zps8f5c5521.png

 photo wat-eten-we-vandaag-choco-mousse-frambozen-taart_zpse264b8cb.png

Ilhame – Chocoladetaart met frambozen

“Ik heb een chocoladetaart gemaakt voor mijn collegaatje. Het was een experiment. De taart is gevuld met chocolade botercrème, frambozen, frambozenjam en BonBonBloc mousse.” Wauw Ilhame, wat ziet dat er heerlijk uit!

 

Wil jij ons ook laten zien wat jij als ontbijt, lunch of avondeten hebt gegeten? Mail dan een foto met wat tekst naar info@womanistical.nl of tag me via FacebookTwitter of Instagram en laat me weten wat je ervan vond!