BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  1 dag in Pisa: wat kun je zien en doen?

Niet lang geleden reisden wij Italië af om een aantal steden te bezoeken. Onze allereerste bestemming was Pisa, een wereldberoemde stad in de regio Toscane. Een dag bestaat uit maar 24 uur en dat is te weinig om een gehele stad te verkennen. Voor Pisa vonden wij dat eigenlijk meer dan genoeg, je bent er namelijk zo doorheen.

Maar wat valt er allemaal in die ene dag te doen? Om optimaal te genieten van deze stad hebben wij hieronder 6 tips op een rijtje gezet.

pisa-bezienswaardigheden

Tip 1: Piazza dei Miracoli
Het centrum van de stad Pisa is de Piazza dei Miracoli. In het Nederlands betekent dit vrij vertaald ‘plein van de wonderen’. Dit plein is het kloppende hart van de stad. Aan dit plein liggen namelijk 4 bezienswaardigheden; de Dom, het Baptisterium, het Camposanto en de – wereldwijd bekende – Toren van Pisa.

Het plein wordt omring door een muur en op het plein is veel gras te bekennen. Hierdoor heeft het plein een zeer sympathieke uitstraling. Als je Pisa gaat bezoeken, is dit plein de absolute aanrader!

Tip 2: De Dom & Het Baptisterium
Deze twee gebouwen liggen dus ook bij het plein Piazza dei Miracoli. Deze twee gebouwen vormen eigenlijk één geheel. De Dom is het kathedraal van Pisa en Het Baptisterium is de doopkapel, behorende bij De Dom. Midden op het Piazza dei Miracoli is De Dom gevestigd; dit is het middelpunt van het plein. Het Baptisterium ligt tegenover De Dom en beide gebouwen beschikken over prachtige bouwkunst.

Tip 3: Torre Pendente di Pisa
De wereldbekende toren van Pisa is dé bezienswaardigheid van Pisa. Dankzij de miraculeuze stand van de toren is deze toren wereldwijd bekend geworden. Vlak nadat de toren in 1173 werd gebouwd, begon het gebouw al licht te kantelen. Dit is in 2001 door een restauratie deels hersteld, maar de toren staat alsnog erg scheef.

Dit levert voor veel toeristen mooie plaatjes op en derhalve is dit op het plein Piazza dei Miracoli de meest bezochte bezienswaardigheid. Als je in Pisa bent, kan een bezoek aan de toren van Pisa niet ontbreken.

toren-van-pisa-italie

Tip 4: Wijk Sant’Antionio & straat Corso Italia
Voor de toeristen die van shoppen en goed eten houden, is de wijk Sant’Antionio the place to be. In deze wijk ligt tevens de straat Corso Italia; dit is één van de leukste winkelstraten van Pisa. Naast alle architectonische hoogstandjes in de stad is deze wijk en straat erg leuk!

Tip 5: Ijssalon La Bottega del Gelato
In de stad Pisa zit ook één van de lekkerste ijssalons; de ijssalon La Bottega del Gelato. Het ijs is hier erg lekker en een bezoek aan deze ijssalon is absoluut aan te raden.

Tip 6: Ponte di Mezzo
De bekendste en mooiste brug van Pisa is de Ponte di Mezzo. Deze brug loopt over de rivier Arno en verbindt twee delen van de stad met elkaar. Deze brug is gebouwd tussen 1947 en 1950 en dient ter vervanging van een brug die tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest is.

Heb jij Pisa wel eens bezocht? Laat ons weten wat je ervan vond!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts