BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  3 handige tips voor je verhuizing

Je gaat verhuizen. Wat leuk! Waarschijnlijk loop je al maanden te dromen over je nieuwe woning, het inrichten met leuke meubels, de muren verven in je favoriete kleuren en echt een eigen plekje voor jezelf creëren. Maar eerst moet er nog verhuisd worden. Dankzij deze drie handige tips verloopt jouw verhuizing zo soepel mogelijk en vergeet je niets belangrijks.

1: Duidelijke taakverdeling
Volgens het CBS verhuizen Nederlanders gemiddeld zeven keer in hun leven. Of je nu voor het eerst verhuist of niet, het blijft een stressvolle aangelegenheid. Heb jij een groepje samengesteld van vrienden en familie die wel willen helpen met verhuizen? Top! Je kunt deze hulp waarschijnlijk goed gebruiken. Maak aan het begin een duidelijke taakverdeling zodat mensen elkaar niet voor de voeten lopen of niet weten wat er van ze verwacht wordt.

Verhuizen kan een redelijke opgave zijn, zeker als je in je vorige woning flink wat spullen hebt verzameld die je mee wilt nemen. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten. Zo is de één goed in het netjes inpakken van je spulletjes terwijl een ander weer handig is met het monteren van de kasten. Geef iedereen een taak die past bij hun sterke punten en wijs een eindverantwoordelijke aan.

Als je graag de touwtjes in handen hebt en het overzicht kunt bewaren, kun je dit natuurlijk zelf zijn. Heb je geen zin om als een echte projectmanager de verhuizing te coördineren? Of zijn er weinig mensen beschikbaar op het moment van je verhuizing? Dan kun je altijd een professioneel verhuisbedrijf inhuren om jouw verhuizing soepel te laten verlopen.

2: Abonnementen en verzekeringen meeverhuizen
Bij een adreswijziging zijn er talloze dingen om rekening mee te houden. Je staat er wellicht niet bij stil, maar waarschijnlijk heb je tien tot wel twintig abonnementen op je huidige adres staan. Van je favoriete tijdschrift en de krant tot de energiemaatschappij. Inventariseer welke abonnementen allemaal adresgebonden zijn en geef de wijzigingen door.

Het valt aan te raden om hier op tijd mee te beginnen om te voorkomen dat je weken na data de LINDA nog niet binnen hebt. Sluit ook direct de nodige verzekeringen af voor je nieuwe woning. Inboedelverzekering vergelijken zorgt er direct voor dat je goed van start gaat. Jij kunt de goedkoopste aanbieder uitzoeken en je bent gelijk verzekerd tegen schade en onkosten.

3: Verhuisdozen labelen
Zodra alles in dichte dozen zit heb je geen idee meer in welke doos ook alweer het servies zat. Door de verhuisdozen te labelen kun je eenvoudig zien wat er in welke doos zit en wat dus in de slaapkamer en woonkamer neergezet kan worden en wat weer de opslag kan.

Het is het makkelijkst om de spullen in te delen naar de ruimte waar het naartoe moet. Zo heb je een verdeling onder de dozen met daarop bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, slaapkamer en schuur. Eventueel kun je nog verder specificeren met kerstversiering, wintersportkleding en ga zo maar door. Iedere verdieping kun je eventueel ook een eigen kleur geven.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts