BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  3 overschatte bezienswaardigheden in Lissabon

Als je voor het eerst een citytrip maakt naar een bepaalde stad, is het natuurlijk logisch als je de toeristische attracties graag wil bezoeken. Volgens gastblogger Marlon van Waytostay.com, een website vol vakantie appartementen in Europa, zijn de drie onderste bezienswaardigheden in Lissabon nogal overschat. Marlon laat je zien welke plekken je beter kunt bezoeken!

lissabon-miradouro-de-sao-pedro

1– Het uitzicht vanaf Ponte 25 de Abril

De hangbrug over de Taag wordt vaak gezien als dé plek om te bezoeken; veel mensen maken een foto van het uitzicht. Echter, als je eenmaal op de brug staat dan stelt het niet zo veel voor. Tijdens het spitsuur is het er bijzonder druk en moet je rekenen houden met lange files. Daarnaast is er net als bij iedere brug niet bijzonder veel te zien, namelijk water aan beide kanten en het uitzicht natuurlijk.

Waar kun je dan wel die jaloersmakende foto maken?

Voor een adembenemend uitzicht kun je beter naar Miradouro de São Pedro de Alcântara of Miradouro da Senhora do Monte. Het woord ‘miradouro’ betekent letterlijk uitkijkpunt. Miradouro de São Pedro de Alcântara is een uitkijkpunt met zicht over de stad, het kasteel en de rivier. Echt een prachtige plek om even te zitten en te genieten de mooie stad.

Het uitkijkpunt Miradouro da Senhora do Monte was ooit een van de grootste geheimen van Lissabon. Het is een van de hoogste punten in Lissabon en biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. Tijdens zonsondergang is dit echt dé plek om te zijn.

lissabon-tram

2– Een ritje met tram 28

De wereldberoemde tram van Lissabon, tram 28, wordt vaak gezien als de beste manier om de stad te zien. Desondanks vergeet men vaak dat het nog steeds gebruikt wordt als openbaar vervoersmiddel door de locals. Daardoor kan het soms erg druk zijn in de tram waardoor je niet van het uitzicht kunt genieten.

Bovendien zijn er hordes toeristen die een ritje willen maken met de beroemde tram met als gevolg dat er meters lange rijen kunnen staan voor een rondreis die je uiteindelijk nergens naar toebrengt!

Een fietstochtje door Lissabon

Een fietstour door het hart van Lissabon is de perfecte kennismaking met de stad en de ideale start van je stedentrip! Het is een leuke en makkelijke manier om op één dag meerdere bijzondere gebouwen bezoeken en daarnaast krijg je veel van de stad te zien.

Deze tour begint op het beroemde Martim Moniz plein. Vanaf dit plein heb je een mooi uitzicht op Castelo de Sao Jorge. Samen met de ervaren gids fiets je vervolgens door verschillende wijken en zie je verschillende gebouwen en monumenten. Daarnaast geeft de gids je onderweg natuurlijk de beste insider tips voor de leukste restaurantjes, cafés en lokale specialiteitenshops. En dat allemaal op een E-bike!

lissabon-pargue-das-nacoes

3– Oud

Het Nationaal Museum van Oude Kunst wordt vaak aangeraden omdat er veel werken van oude meesters zijn. Maar, naast de stukken van Jeroen Bosch is de collectie niet bijster interessant. Tevens is de hele stad in principe al een antiek museum met overal oude gebouwen, sculpturen en monumenten. In dat opzicht zijn er veel interessantere plaatsen om je te begeven in Lissabon. Zoals Parque Das Nações; dit moderne park contrasteert mooi met het oude Lissabon.

& Nieuw

Lissabon staat vooral bekend om de oude wijken met oude gebouwen en monumenten. Maar een erg leuk contrast is Parque das Nações. In 1998 organiseerde Lissabon de Expo (wereldtentoonstelling). Enkele attracties van die tentoonstelling zijn nog steeds te bezoeken in het Parque das Nações. Ook is het een uitgaanscentrum met restaurants, bioscopen en het grote Vasco da Gama winkelcentrum.

De grootste trekpleister van de Wereldtentoonstelling in 1998 is nog steeds een attractie van formaat: het Oceanarium, het grootste aquarium van Europa. Verder rijdt er een treintje over het terrein en is er een kabelbaan. Het bezoeken van Parque das Nações is een echte aanrader!

Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt; heb je vragen of heb je nog een leuke tip? Wij horen het graag!

Bron afbeeldingen

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts