BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  3 redenen voor een jacuzzi in de tuin

Soms heb je het gevoel dat je even een me-time momentje moet pakken. Heerlijk genieten en vooral aan jezelf denken. Dit kun je perfect in privésfeer doen wanneer je een jacuzzi in je achtertuin hebt staan. Het is nu de perfecte timing om een jacuzzi te plaatsen, aangezien het nog wel eventjes koud blijft. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Bij deze geven we je graag drie redenen waarom een jacuzzi kopen voor in je achtertuin niet per se een overbodige luxe is.

Goed voor je spieren
Waarschijnlijk zit je minimaal zo’n acht uur per dag in een stoel om te kunnen werken. Vervolgens maak je een flinke work-out van vijf stappen richting de bank en plof je hier neer totdat je naar bed gaat. Niet zo gek dat je lichaam – en vooral je rug – op een gegeven moment kuren gaat vertonen. Een jacuzzi is een perfecte manier om je spieren te verwarmen en te laten ontspannen. Wanneer je twee tot drie keer na een drukke dag even lekker ontspant in het warme, bubbelende water, kunnen jouw spieren dit ook doen. Zo heb je minder last van rugklachten, en daarnaast is het ook nog eens goed voor je mentale rust!

Betere bloedcirculatie
Door de hitte van het water zal je hartslag stijgen. Dit is heel gezond voor je hartspier, omdat deze dan even wat harder moet werken waardoor je deze bij wijze van traint. Daarnaast zorgt een snel kloppend hart voor een betere bloedcirculatie, wat ervoor zorgt dat je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen toegediend krijgen. Dit zorgt voor een sneller herstel van je spieren en daarnaast voor een versnelde celvernieuwing. Je zult meer zweten, waardoor je lichaam zich ontdoet van schadelijke stoffen. Al met al een prima manier om bij te dragen aan een gezond lichaam.

Een mentale opkikker
Het is logisch als je rond deze tijd van het jaar – en in combinatie met de hele coronatoestand – je je niet topfit voelt. Vooral mentaal niet. Een ontspannend bad kan ervoor zorgen dat je een mentale opkikker krijgt en dat je je lekkerder in je vel voelt. Je kunt lekker je hoofd leegmaken en een tijdje schermloos doorbrengen met enkel het geluid van bubbelend water. Je zult merken dat je je hierna als herboren voelt, met meer energie en een scherpere geest.

Wellicht moet je de kou heel eventjes doorstaan om je jacuzzi te bereiken, maar als je er eenmaal in zit is dit het allemaal waard!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts