BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  3 tips om te besparen op je databundel

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders de afgelopen jaren steeds meer data zijn gaan gebruiken. Naar verwachting blijft het datagebruik ook de komende jaren nog toenemen. Merk jij dat je persoonlijk ook meer data bent gaan gebruiken? Het is natuurlijk niet prettig als je zo snel door je databundel heen bent.

Hoewel je dit met sommige abonnementsvormen zoals Sim Only van KPN en prepaid makkelijk kunt verlengen, is dit natuurlijk niet wenselijk. Gelukkig zijn er een hoop manieren waarop je data kunt besparen.

Ben jij benieuwd naar hoe jij zuiniger met je databundel om kunt gaan? Hieronder lees je de beste tips om te besparen.

Gebruik wifi zodra het kan

Veel mensen vergeten om verbinding te maken met wifi zodra ze thuiskomen. Het is belangrijk dat je dit niet vergeet, want je kunt zo een hoop data besparen. Niet alleen is het verstandig om thuis met je wifi netwerk te verbinden, maar dit kan ook op veel andere plekken.

Zo hebben de meeste hotels en horecazaken bijvoorbeeld een wifi netwerk beschikbaar voor hun gasten. Het is verstandig om hier ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Hetzelfde geldt voor op de werkvloer, ook daar kan je vaak gebruik maken van wifi.

Kijk wel uit met openbare wifi netwerken. ‘Openbaar’ betekent ook dat hackers en mensen met nare bedoelingen gebruik kunnen maken van deze netwerken. Wanneer je gebruik maakt van gevoelige informatie zorg dan dat je jouw verbinding beveiligd. Dit kan bijvoorbeeld met een VPN-verbinding.

Sluit applicaties af als je ze niet gebruikt

Als applicaties op de achtergrond aan blijven staan, dan is de kans groot dat deze data blijven verbruiken. Om dit te voorkomen is het verstandig applicaties direct af te sluiten zodra je ze niet meer gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om een applicatie geen toegang tot het internet te geven.

Op deze manier weet je 100% zeker dat de applicatie geen data verbruikt! Je moet alleen niet vergeten om de applicatie weer toegang te geven zodra je deze weer nodig hebt. Op vrijwel alle smartphones kan je eenvoudig inzien hoeveel data een bepaalde applicatie gebruikt.

Voornamelijk apps die constant updates binnen halen kunnen veel internet verbruiken. Denk aan social media apps.

Kies voor een sim only abonnement

Een nieuwe telefoon kan erg veel geld kosten. Doet jouw oude toestel het nog goed? Dan kan je er ook voor kiezen om een sim only abonnement te nemen. Je houdt dan gewoon je eigen toestel, waardoor je veel minder maandelijkse telefoonkosten hebt.

Hierdoor blijft er een hoger budget over om een grotere databundel te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een relatief grote databundel. Het is zeker geen verkeerd idee om je eens in deze mogelijkheden te verdiepen.

In samenwerking met KPN

Bron afbeelding: PHENPHAYOM / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts