BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  3 tips om te besparen op je telefoonkosten

Het begrip “telefoonkosten” is in de praktijk als behoorlijk omvangrijk te bestempelen. Er zijn dan ook heel wat verschillende kosten die onder deze noemer vallen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de kostprijs van het toestel waar je gebruik van maakt. Daarnaast spreekt het echter voor zich dat ook je abonnement hier toe wordt gerekend. Al deze verschillende soorten kosten kunnen uiteindelijk behoorlijk oplopen.

Ben jij benieuwd naar eventuele mogelijkheden om te besparen op je telefoonkosten? Wij hebben alvast voor jou drie interessante tips uitgezocht die we graag hieronder aan je voorstellen.

Tip 1: Kies voor een ouder model van smartphone
Het meest recente Android toestel kopen is lang niet voor iedereen een absolute must. Ondanks het feit dat je met een mobiele telefoon tegenwoordig heel wat meer kan dan vroeger is het zo dat lang niet iedereen alle functionaliteiten benut, in tegendeel. Het lijkt misschien vooral voor de jongere generaties haast onvoorstelbaar, maar het is wel degelijk zo dat veel mensen hun smartphone nog steeds hoofdzakelijk gebruiken voor niets meer dan het versturen van berichten en het bellen naar mensen. Geldt dat ook voor jou? Dan kan overgaan tot het kopen van een ouder model voor jou mogelijks voldoende zijn. Op deze manier kan je in de praktijk al snel enkele honderden euro’s uitsparen op je vaste telefoonkosten.

Tip 2: Verdiep je in het aanbod met abonnementen
Bovenstaande informatie heeft al duidelijk gemaakt dat mensen ook vandaag de dag hun mobiel toestel op de meest uiteenlopende manieren kunnen gebruiken. Wat bedoelen we daar nu concreet mee? Zeer eenvoudig. In eerste instantie is het best mogelijk dat je jouw smartphone hoofdzakelijk gebruikt om te bellen en niet zozeer om op te internetten. Bij andere personen zal dan weer het omgekeerde van toepassing zijn.

Wanneer jij iemand bent die niet vaak belt is het logischerwijs niet interessant om een abonnement af te sluiten met veel belminuten. Een grotere hoeveelheid aan dataverkeer is dan weer echter wel een must. Door er voor te kiezen om een abonnement af te sluiten op maat van jouw wensen voorkom je dat je teveel moet gaan betalen voor zaken waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt. Dit lijkt logisch (en dat is het eigenlijk ook), maar in de praktijk zijn er nog steeds behoorlijk wat mensen die hiermee de mist in gaan. Voorkom dus dat je teveel moet betalen en kies er in de praktijk altijd voor om een passend abonnement af te sluiten.

Tip 3: Kies voor sim only wanneer je telefoon nog goed is
Stel jezelf de vraag of het wel echt noodzakelijk is om bij het aflopen van je huidige abonnement meteen over te schakelen op een nieuw exemplaar. Vaak is het zo dat een telefoon die je hebt aangekocht middels een abonnement na het aflopen van dat abonnement nog steeds prima bruikbaar is. Je hoeft dus niet meteen over te stappen op een nieuw abonnement waardoor je terug met hoge maandelijkse kosten wordt opgescheept. Eén jaar langer gebruikmaken van je huidige toestel kan er reeds voor zorgen dat je een zeer mooie besparing op jouw telefoonkosten kan realiseren.

Bron afbeelding: Daria Minaeva / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts