BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  4 behandelingen voor je huid en de beste verzorgingstips

We willen allemaal het liefst een verzorgde en stralende huid. Niet iedereen is daarmee vanaf z’n geboorte gezegend en ook later kun je nog problemen krijgen met je huid. Er zijn problemen aan je huid die aangeboren zijn of die niet veel te maken hebben met verzorging.

Sommige mensen hebben bijvoorbeeld meer last van puistjes dan anderen vanwege een vette huid. Aan sommige problemen kun je niet altijd iets doen. Maar met een fijne behandeling zo nu en dan en de juiste verzorging, kom je al een heel eind. Ook de juiste producten kunnen wonderen voor je huid doen.

Verzorgingstips voor een stralende huid
Je huid heeft voldoende hydratatie nodig. Niet zo gek ook, wanneer je je bedenkt dat je huid voor het grootste gedeelte bestaat uit vocht. Een tekort aan water droogt je huid dus uit. Genoeg water drinken is daarbij van essentieel belang en voedt de huid van binnenuit, maar ook een voedende crème helpt daarbij. Iedereen heeft een ander huidtype.

Het beste is dan ook verzorgingsproducten te kiezen die voor jouw specifieke huidtype zijn bedoelt. Bijvoorbeeld voor de vette of droge huid. Zo krijgt je huid de verzorging die het nodig hebt, anders kan een product juist averechts voor je werken. Tot slot is de meest belangrijk tip voor je huid dat je altijd een goede zonbescherming draagt. De uv-straling kan de cellen in je huid beschadigen, hierdoor kan de huid al op jonge leeftijd verouderen, met permanente beschadiging en rimpels tot gevolg.

Bestrijden van acne
Een vervelende aandoening aan de huid is acne. Dit ontstaat vaak op jonge leeftijd, maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne of puistjes ontstaan wanneer de talgklieren in de huid verstopt of ontstoken raken. Tegen acne kun je niet altijd iets doen. Zeker niet wanneer je zelf aan de slag gaat met crèmes of andere huidverzorgingsproducten.

Gelukkig zijn er wel professionele behandelingen mogelijk die goede resultaten boeken. Wil je acne behandelen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een diepe reiniging of medische peeling. Hierbij worden de poriën grondig gereinigd waardoor er als het ware een huidvernieuwing plaatsvindt. Acne kan daarnaast vervelende littekens achterlaten. Ook daar is behandeling voor mogelijk.

Behandeling van pigmentvlekken
Veel mensen krijgen er vroeg of laat in hun leven mee te maken: pigmentvlekken. Dit zijn donkere of lichte vlekken op de huid die ontstaan door een teveel of tekort aan pigment. Vaak ontstaan ze door een teveel aan zon op de (onbeschermde) huid.

Ook tijdens een zwangerschap kunnen pigmentvlekken ontstaan door de veranderende hormoonhuishouding. Daarnaast ontstaan ze vaker bij mensen zo ongeveer na hun 40ste levensjaar. Dan worden het ook wel ouderdomsvlekken genoemd. De huid ziet er dan minder egaal uit en daarom kiezen sommige mensen ervoor ze te laten verwijderen. Een pigmentvlekken behandeling kan door middel van laser of medische peeling.

Gezichtsbehandeling
Zelfzorg is populair en je kunt dan ook in heel veel steden en dorpen terecht voor een fijne gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialist. Er is er altijd wel één in de buurt. Een gezichtsbehandeling is dus niet alleen goed om je huid te onderhouden, maar ook een moment van selfcare, waarbij je echt even de tijd neemt voor jezelf en aandacht besteed aan je lichamelijke verzorging.

Een schoonheidsspecialist die de behandeling uitvoert kijkt meestal eerst naar de conditie van je huid. Wat voor een huidtype ben je en waar je heeft je huid behoefte aan? Daarop passen ze de behandeling zodat ze de juiste behandelingen en producten kunnen toepassen. Vervolgens worden verschillende technieken toegepast zoals reinigen, masseren, aanbrengen van een masker om de huid in een zo goed mogelijk conditie (terug) te brengen.

Om je huid optimaal te onderhouden is het verstandig de behandelingen regelmatig te herhalen. Het beste is zo ongeveer één keer in de zes weken. Dit is een gemiddelde en kan per persoon natuurlijk wel verschillen.

Chemische peeling
Een peeling kan onderdeel zijn van een uitgebreide gezichtsbehandeling. Maar hij kan ook apart plaatsvinden. Het is een populaire behandeling omdat het huidveroudering en een doffe huid kan tegengaan en het een vrijwel pijnloze behandeling is. Het is een enorme boost voor je huid, waarbij dode huidcellen worden verwijderd en de aanmaak van nieuwe cellen worden gestimuleerd.

Na de behandeling heb je vaak een aantal uren last van een rode huid. In sommige gevallen duurt het wat langer, tot wel enkele dagen. Dit trekt vanzelf weer weg. Daarna komt de nieuwe huid als het ware tevoorschijn.

Bron afbeelding: Kiian Oksana / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts