BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  4 heerlijke vegetarische BBQ gerechten

De zomer komt er weer aan en dit betekent dat er weer gebarbecued kan worden. Niets lekkerder als een lapje vlees, vis of groenten van de BBQ.

Heerlijk met vrienden of familie in de tuin zitten terwijl de BBQ het werk doet. De meeste BBQ gerechten bevatten vlees en vis, maar wist je dat er ook aardig wat vegetarische gerechten zijn? Wij hebben 4 overheerlijke vegetarische BBQ gerechten op een rijtje gezet!

A tot Z BBQ

Je kunt ervoor kiezen om zelf alle gerechten te bereiden, maar dit kan aardig wat tijd in beslag nemen. Al helemaal als er veel gasten op bezoek komen. Een andere optie is de a tot z bbq. Dit houdt in dat de bbq inclusief eten bij je thuis wordt gebracht. Een overheerlijke bbq aan huis, zonder dat je zelf uren in de keuken hoeft te staan om de gerechten te bereiden.  Bovendien wordt alles achteraf opgeruimd én schoongemaakt! Welke vegetarische gerechten mag je beslist niet overslaan?

1. Gepofte aardappel

De meeste mensen eten gepofte aardappel uit de oven, maar wist je dat je ook een aardappel kunt poffen op de bbq? Hoe werkt dit precies? Het is vrij eenvoudig. Smeer de aardappels in met (olijf)olie en verpak ze goed in aluminiumfolie. Deze verpakte aardappels leg je voor ongeveer een uurtje op de bbq en smullen maar!

Tip: Je kunt ook zoete aardappels ‘poffen’!

2. Gegrilde groenten

Ook groenten kun je heerlijk grillen op de bbq. Er zijn veel verschillende soorten groenten die zich hiervoor lenen. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, asperges, aubergines, courgette en paprika. Je kunt de groente los op de bbq leggen, maar je kunt ook heerlijke spiesjes maken met kleine stukjes groente. De garingstijd verschilt wel per groente! Houd hier dus rekening mee.

Lees ook: 4 gezonde saladerecepten!

3. Maiskolven

Niets lekkerder als een gegrilde maiskolf. Kook de maiskolven eerst gaar in gezouten water. De kooktijd bedraagt ongeveer 10 minuutjes. Gril ze daarna in ongeveer 10 minuutjes gaar op de bbq. Je kunt de maiskolven extra smaak meegeven door ze te kruiden met bijvoorbeeld boter en chilipoeder.

4. Fruit

Wist je dat fruit ook heerlijk is op de bbq? Ja, echt! Appels, mango, perziken, vijgen en bananen kun je prima grillen op de bbq. Je kunt ervoor kiezen om plakjes fruit te grillen op het rooster, maar het is nog leuker om spiesjes te maken. Deze kleurrijke spiesjes zullen een regelrechte hit zijn op jouw bbq!

Wat vind jij lekker op de bbq? Laat het ons weten in de comments hieronder!

In samenwerking met Barbecue.nl

Bron afbeeldingen : Shutterstock.com – Pavarid & Larisa Blinova

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts