BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  4 mooie plekken in Rusland voor op je bucketlist

Rusland staat algemeen bekend als een prachtig land. Verspreid over Rusland zijn niet alleen verschillende, cultureel hoogstaande steden terug te vinden, wat bovendien ook te denken van de prachtige natuurgebieden? Rusland is een land dat voor iedereen wat moois in petto heeft. Wij zochten alvast vier mooie plekken in Rusland uit om toe te voegen aan je bucketlist.

Bron afbeelding: MarinaD_37 / Shutterstock 

1.) Moskou, de indrukwekkende hoofdstad van Rusland 

Moskou is als hoofdstad van Rusland de eerste stad waar menig aantal toeristen kennis mee maken. Dat is geen straf, want Moskou staat sinds jaar en dag bekend als één van de mooiste steden op deze planeet.

Je vindt er niet alleen het Kremlin van Moskou, maar ook het Rode Plein, de Basiliuskathedraal en het Mausoleum van Lenin. Verdwaal in de straten van Moskou en laat je verrassen door al het moois dat deze parel van een stad voor jou in petto heeft.

Bron afbeelding: V_E / Shutterstock

2.) Sint-Petersburg, een stad die keer op keer weet te verbazen 

Ondanks het feit dat Moskou de absolute toeristische topper is van Rusland is het zo dat Sint-Petersburg een mooie tweede is. Deze stad in het noordwesten van Rusland heeft dan ook alles in huis om je van de ene verbazing in de andere te doen vallen.

Je maakt er als toerist niet alleen kennis met de Hermitage, maar ook met het paleizencomplex in Peter en natuurlijk met het statige Winterpaleis. Deze laatste is gelegen aan de oever van de rivier de Neva en werd in de achttiende eeuw gebouwd als winterresidentie voor de tsaren van Rusland. Ook Sint-Petersburg is beslist een stad die op elke bezoeker een diepe indruk weet na te laten.

Bron afbeelding: AleksSafronov / Shutterstock

3.) Kazan, een prachtige stad met unieke bezienswaardigheden 

In het oosten van Rusland, aan de overs van de Wolga vinden we de stad ‘Kazan’ terug. Ondanks het feit dat deze stad op toeristisch vlak enigszins in de schaduw staat van Moskou en Sint-Petersburg moet het gezegd dat ze heel wat sterke troeven in huis heeft.

Zo beschikt Kazan bijvoorbeeld over haar eigen Kremlin en is er natuurlijk de prachtige ‘Koel-Sjarif’ moskee. Daarnaast is één van de absolute blikvangers van de stad ook de ‘Hram vsech religiy’, beter bekend als de tempel van alle religies. Dit unieke, architecturaal complex is ongetwijfeld een bijzonder bouwwerk om te aanschouwen.

Bron afbeelding: Andrey Dakhnevich / Shutterstock 

4.) Siberië, op ontdekkingstocht doorheen een prachtig stukje Rusland 

Rusland is zoveel meer dan alleen maar indrukwekkende steden om te bezoeken. Elk jaar opnieuw kiezen heel wat reizigers er dan ook bewust voor om naar Siberië af te reizen. Dit grotendeels ongerepte gebied bevat dan ook enkele van ’s werelds meest indrukwekkende natuurverschijnselen.

Wat bijvoorbeeld te denken van het prachtige Baikalmeer welke het grootste zoetwatermeer is van Eurazië? Of misschien ben jij wel iemand die houdt van de bergen waardoor je aandacht vooral uit zal gaan naar de ‘Altai’.

Het bergachtige Altai gebied ziet er niet alleen fantastisch uit, daarnaast is ze ook nog eens razend interessant. Ze is immers gelegen op de plaats waar Mongolië, China, Kazachstan en Rusland samenkomen. Het gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van niet alleen glashelder water en watervallen, maar ook haast buitenaards aandoende rotsformaties.

Absoluut een aanrader om te bezoeken bij een rondreis doorheen Siberië! Tot slot staat Siberië uiteraard ook bekend omwille van de ‘Transsiberië Express’. Het betreft hier één van ’s werelds mooiste treinreizen die een totale afstand overbrugt van zomaar even 9.289 kilometer.

Staat Rusland op jouw bucket list?

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts