BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  4 redenen waarom een massage gezond voor je is + WINACTIE!

masseren-gezondheid

Je kent het wel: een vaste nek, een pijnlijke rug of schouders die niet soepel bewegen. Als je hier last van hebt, is er niets lekkerder dan een massage waarbij er stevig gedrukt wordt op de zachte weefsels van je lichaam. Je spieren, pezen en gewrichten, om iets preciezer te zijn.

Bij een oosterse massage worden er technieken gebruikt die hun oorsprong vinden in verschillende massagestijlen, zoals het Japanse Shiatsu en Indiase Ayurveda. Een goede massage kan lichamelijke klachten tegengaan en een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van je lichaam. De bekendste positieve invloeden van massages op de gezondheid worden in deze blog onder de aandacht gebracht. Onderaan het artikel hebben wij nog een leuke winactie voor jullie!

 

1. Meer energie met een oosterse massage

Bij een massage wordt er op bepaalde drukpunten gemasseerd. Afhankelijk van de massagestijl gebeurt dat met de vingers, polsen, ellebogen, knieën of bal van de hand. Een voorname massagevorm is de oosterse massage, die onder andere geïnspireerd is op Shiatsu.

Het doel van deze massage is het stimuleren van de bloedsomloop, waardoor energieblokkades in het lichaam opgeheven worden en het lichaam dus meer energie krijgt. De technieken die gebruikt worden bij deze stijl, zullen ertoe leiden dat je lichaam minder snel vermoeid raakt. De drukpunten van deze techniek zijn hetzelfde als de punten die centraal staan bij acupunctuur.

2. Betere weerstand en stofwisseling

Er zijn meer aspecten van massage die de gezondheid ten goede komen. Zo zorgt de druk op het lichaam ervoor dat de organen beter gaan werken, en dus de weerstand verhoogt. Ook stijgt de temperatuur van het lichaam. Dit laatste stimuleert de stofwisseling: wanneer de lichaamstemperatuur één graad verhoogt, gaat de stofwisseling al sneller werken.

massage-gezond

3. Weg met die afvalstoffen

Afvalstoffen zijn de stoffen uit voedsel en cosmeticaproducten, die je lichaam niet nodig heeft. Ze verlaten het lichaam in principe vanzelf via de urine, ontlasting, ademhaling en zweet. Er zijn tegenwoordig veel therapieën om het afvoeren van de stofjes sneller te laten verlopen, bijvoorbeeld door je lichaam te laten ontgiften. Een andere methode is drainage, wat eigenlijk betekent dat je je lichaam op eigen houtje extra vocht laat verliezen. En je raadt het al, er is een massagetechniek die het lichaam hierbij helpt, lymfedrainage. Bij een behandeling worden de lymfevaten en bloedcirculatie geactiveerd, zodat afvalstoffen eerder het lichaam uitgaan.

4. Stressbestrijding

Even een andere omgeving, even niets aan je hoofd. Een massage geeft je een moment van rust waarop je aan niets anders hoeft te denken dan jouw ontspanning. Het gaat met iedereen wel eens niet zo lekker, en dan is het heerlijk om even niets te moeten. Stress in het hoofd merk je, helaas (!) in je hele lichaam.

Hoofdpijn, slapeloosheid en maagproblemen zijn bekende gevolgen van stress en onrust in je hoofd. Een massage is ontspannend, waardoor je een groot deel van de stress tegen kunt gaan, of zelfs kunt voorkomen door je regelmatig te laten masseren. Dankzij een massage kun je je fysiek dus beter gaan voelen.

het-massagehuys

WINACTIE

Uit deze lijst blijft dat het aantal voordelen dat massages hebben, bijzonder groot is. Een massage is al lang niet meer ‘slechts’ een gezellig uitje, maar een activiteit die je gezondheid in evenwicht brengt. De variëteit aan massagestijlen is groot, maar de meeste masseurs zullen toch wel oosterse technieken gebruiken die al eeuwenlang de gezondheid van de mens beïnvloedt op een positieve manier.

Daarom geven wij in samenwerking met ‘Het Massagehuys’ een shoptegoed weg t.w.v. 50 euro die je kunt gebruiken om een massage bij hen te boeken óf om er bv. huisgemaakte massageolie mee te kopen.

Wat moet je doen om kans te maken?

– Laat hieronder een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet. Gebruik hiervoor een geldig e-mailadres.

Extra kans maken?

– Volg Ramadanrecepten via Facebook, Instagram en Bloglovin (+3)

Meedoen kan vanaf vandaag t/m dinsdag 20 september 18:00. De winnaar ontvangt automatisch persoonlijk bericht. Succes iedereen!

 

Bron afbeeldingen

Comments:

 • Anita te Gussinklo

  12 september 2016

  O heerlijk een massage, echt ultiem relaxen vind ik dat.
  Ik doe graag mee en volg je via Bloglovin & Facebook.

  Beantwoorden...
 • Marijke

  12 september 2016

  Leuke actie! Heerlijk, een massage!

  Beantwoorden...
 • Margot

  12 september 2016

  Gaaf! Ik doe mee 🙂

  Beantwoorden...
 • 12 september 2016

  Heerlijk, ik doe graag mee!
  Ik vind een goede massage zo weldadig, ik kom én helemaal tot rust en al mijn (pijnlijke) spieren zijn dan weer soepel. Even geen rug of hoofdpijn, zalig!
  Als wij ons vaker laten masseren dan is het volgens mij een stuk stiller bij de huisarts, zeg ik altijd.
  Ik heb al even gekeken en meestal ga ik voor een diepe sportmassage, maar ik zie dat ze ook een detox massage doen. Klinkt super! (ik volg nu alle kanalen op social media)

  Beantwoorden...
 • Natalie

  12 september 2016

  Heerlijke actie, lijkt me top om even te kunnen genieten d.m.v. een massage.

  Beantwoorden...
 • Tess

  12 september 2016

  Wat een heerlijke ontspannende actie!

  Beantwoorden...
 • Anita H.

  13 september 2016

  Top. Ik doe ook mee.

  Beantwoorden...
 • 13 september 2016

  Wat een leuke actie!
  Ik sla dit over en wens iedereen die mee doet veel succes!

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 13 september 2016

  Niks doet zo’n deugd als een goeie lange massage!

  Beantwoorden...
 • nannette dingjan

  13 september 2016

  ik heb zware reuma dit zou er fijn zijn

  Beantwoorden...
 • 14 september 2016

  Tof! Ik ben hier dol op, dus graag! Ik volg verder via BL en IG! 🙂
  x

  Beantwoorden...
 • Saskia van de L.

  15 september 2016

  Ik doe mee! een ontspannende massage is echt een cadeautje

  Beantwoorden...
 • Saskia van de L.

  18 september 2016

  manlief kan heerlijk masseren, dus doe graag mee voor de oliën. Wat extra verwen momentjes kunnen nooit geen kwaad *grin*

  Beantwoorden...
 • Nadia

  20 september 2016

  Leuke actie! Een ontspannende massage is altijd welkom. ? Dus, ik doe graag mee. Ik volg je al lang op Facebook en Bloglovin. Nu volg ik je ook op Instagram. ?

  Beantwoorden...
 • Colin

  24 september 2016

  Natuurlijk doe ik mee! Ziet er relaxed uit 😉

  Beantwoorden...
 • Petra

  26 september 2016

  Ik doe graag mee! Kan wel een relaxmomentje gebruiken 😉

  Beantwoorden...
 • Matanga

  19 december 2016

  Ik maak heel graag een kans op een massage!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts