BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  4 stappen om een kantoor groter te laten lijken

Heb je een eigen bedrijf? Huur je een kantoorruimte of heb je thuis een kamer waaruit je werkt? Waar sommige grote bedrijven alle ruimte tot hun beschikking lijken te hebben, moeten veel kleinere bedrijven het doen met een kantoor dat eigenlijk altijd nét iets te klein lijkt. Speciaal voor die groep ondernemers is deze blog, want een kleiner kantoor hoeft niet altijd klein te voelen.

Werken in een klein kantoor betekent niet dat het met een goede kantoorinrichting toch nog heel functioneel en ruim kan voelen. Want ook kleine kantoren kunnen er namelijk ruimtelijk uitzien én praktisch zijn.

Stap 1: Probeer zoveel mogelijk op te ruimen

De eerste stap naar een ruim ogend kantoor, is zoveel mogelijk papier de deur uit doen. Een vol kantoor ervoor zorgt dat de ruimte er kleiner uitziet dan deze in werkelijkheid is. En bovendien ziet zo’n stapel papieren op jouw bureau er ook nog eens niet professioneel uit. Jammer genoeg is het niet zo simpel als alle papieren in een la dumpen, want dan heb je binnen de kortste keren een uitpuilende bureaula.

Neem de tijd om op te ruimen en gooi dingen weg die niet nodig zijn. Kijk tegelijkertijd ook naar zaken die gedigitaliseerd kunnen worden. Is het écht noodzakelijk dat de agenda voor iedere vergadering uitgeprint moet worden? Of kan het ook digitaal? Dit soort kleine veranderingen maken uiteindelijk een verassend groot verschil.

De papieren die wel belangrijk zijn en die je op papier wilt houden kan je het beste opbergen in een goede stellingkast die precies in jouw kantoor past.

Stap 2: Kies het juiste meubilair

Eén van de zaken die een groot verschil maakt in hoe klein of groot het kantoor aanvoelt, is het meubilair dat je in het kantoor heeft staan. Zeker in een kantoor dat niet heel ruim is, is het essentieel om aandacht te besteden aan het juiste kantoormeubilair. Kies voor meubilair dat niet te veel ruimte inneemt, maar wél functioneel en comfortabel is.

Stellingkasten zijn voor veel kantoren nog steeds noodzakelijk, terwijl ze vaak veel ruimte innemen. Ga daarom op zoek naar kasten die goed in jouw kantoor passen. Want de juiste stelling kopen is niet zo makkelijk als je denkt. De ruimte boven ooghoogte wordt vaak niet gebruikt, en dat is zonde! Zeker als de beschikbare ruimte beperkt is.

Licht is ook belangrijk in jouw kantoor wat mensen snel vergeten, als er veel natuurlijk licht van buiten komt oogt jouw kantoor ook al groter.

Stap 3: Ga bijvoorbeeld voor zonneschermen in plaats van gordijnen

Een trend die we steeds vaker terugzien, is dat bedrijven hun kantoor meer als woonkamer inrichten. Compleet met vloerkleden en gordijnen. Hoewel er zeker iets voor te zeggen valt, is deze trend niet altijd handig bij kleinere kantoren.

Gordijnen nemen veel meer ruimte in dan bijvoorbeeld zonneschermen, en hebben hetzelfde resultaat: fel zonlicht blokkeren. Bovendien kunnen moderne zonneschermen ook nog een koelende werking hebben, waardoor de temperatuur in kantoor minder hoog oploopt.

Ook huiselijke elementen als vloerkleden zijn geen goed idee voor bedrijven met weinig oppervlakte. Het zorgt ervoor dat de ruimte kleiner lijkt dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een egale vloerbedekking, houten of betonnen vloer.

Stap 4: Hou het simpel, hou het wit

Donkerrood, blauw, donkergrijs. Mooie kleuren voor een groot kantoor, maar een don’t voor in kleine kantoorruimtes. Deze kleuren maken de ruimte donker waardoor de kantoorruimte kleiner lijkt. Houd het clean, kies dus voor wit! Geen ramen of een glazen wand aanwezig?

Verf de muren en plafond in lichte tinten, zoals wit. Wit reflecteert licht waardoor jouw kleine kantoor het gevoel geeft van een groot kantoor. Vind je alles in het wit wat te “saai”? Kies dan voor een kantoorplant, naast dat het extra zuurstof geeft en de kleur groen ons goed doet, komt een kantoorplant in een kleine kantoorruimte helemaal tot zijn recht.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts