BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  4 tips bij definitief ontharen met laser

In het bezit van een overweldigend stukje haar onder de armen, een vachtje op de benen of een vervelende haren op de kin die steeds maar weer de kop opsteken? Voor veel mensen is ontharen een dagelijkse vorm van inspanning. Zelfs mannen besteden gemiddeld zes maanden van hun leven aan het scheren van hun baard. Door al deze behoefte aan ontharing, zou je kunnen denken dat het hebben van haar iets zinloos is. Toch bestaan er eeuwenoude redenen voor lichaamsbeharing.

Reden voor het hebben van haar

Eén van de belangrijkste reden voor heb hebben van haar is het tegengaan van oververhitting. Een klein laagje haar houdt ons zweet vast en zorgt voor een directe afkoeling wanneer dit in aanraking komt met de buitenlucht. Bovendien is het hebben van haar een goede natuurlijke zonneklep. Hoofdhaar biedt immers een betere bescherming tegen de zon.

Vier tips bij ontharen door laserbehandelingen

Allemaal leuk en aardig, maar veel vrouwen zijn het erover eens dat haar in zones als de oksels en de bikinilijn een overbodig fenomeen is. Gelukkig valt hier iets blijvends aan te doen. Laseren is het antwoord. Neem contact op met een huidzorg kliniek en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult. Eenmaal het besluit genomen om jouw haar weg te laseren? Neem dan onderstaande tips ter harte:

# Tip 1. Hars, wax of epileer niet
Zorg ervoor dat je voor de behandeling tenminste zes weken niet onthaart. Knippen of scheren mag wel. Het gaat erom dat de wortel van de haar zichtbaar moet zijn voor het laserlicht.

# Tip 2. Vermijd de zon
Zowel één maand voor, tussen de behandelingen door en tenminste één maand na de laserbehandelingen moet je de zon zoveel mogelijk vermijden. Uv-straling is schadelijk voor de behandelde huid en door de verkleuring van de huid kan de laser met vervolgbehandelingen minder goed zijn werk doen.

# Tip 3 Ga voor een gecertificeerde laserbehandeling

Ga niet voor de eerste de beste ‘huidtherapeut’, maar verdiep je in de kunde van de kliniek. Je weet dat een laserbehandeling goed wordt uitgevoerd wanneer je naar een kliniek gaat met HBO geschoolde huidtherapeuten die bovendien BIG geregistreerd zijn.

# Tip 4 Wees geduldig

Eén behandeling met laserapparatuur is niet genoeg. Wil je definitief af van een zone met haar? Zorg dan voor een lange adem. Gemiddeld hebben mensen 6 tot 15 behandelingen nodig voor een permanente ontharing. Dit komt door de hormoonschommelingen ins ons lichaam. Het ene haartje groeit sneller dan de ander en het kan voorkomen dat haartjes die in de rustfase na enige tijd weer actief worden.

Je bent wat tijd kwijt aan laserbehandelingen, maar dat is ook zo met andere ontharingsmethodes. Het verschil is dat haartjes die eenmaal weg zijn door laserbehandelingen niet meer terugkomen.

Bron afbeelding: Eillen / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts