BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  4 tips om een gezellige wintertuin te maken

De winter is weer bijna aangebroken. In deze periode is het koud en zitten veel mensen lekker binnen, warm voor de kachel. Toch is in de tuin zitten met dit weer helemaal niet gek. Je kunt hem namelijk heel gezellig aankleden en veranderen tot een echte wintertuin. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan deze 4 tips!

 

Tip 1: behoud het groen in de tuin

Hoewel kale takken er winters uitzien, staat het niet echt gezellig. Het is beter om in de winter planten te poten die het hele jaar groen blijven. De kerstroos, hulst en coniferen zijn enkele voorbeelden van planten die ook in de winter groen blijven. Groenblijvende bodembedekkers zorgen in de winter ook voor leven in de tuin. Met een paar planten zorg je er al voor dat jij straks geen kale tuin hebt.

Tip 2: kleed het lekker winters aan

De winterperiode staat bekend om de knusse en gezellige tijd van het jaar. Daar hoort natuurlijk mooie deco bij. Erg leuk is het om buiten bijvoorbeeld een picknicktafel helemaal winters aan te kleden. Hiervoor zijn verschillende manieren. Zet bijvoorbeeld een krans op de tafel met in het midden kleurrijke kaarsen, een paar lantaarns met lichtjes erin of breng juist wat groen op tafel.

Maak de tuin af met sfeervolle verlichting. Een creatief idee is een DIY-slinger van glazen weckpotjes met daarin waxinelichtjes. Hang hem aan de schutting of aan de takken van een boom en je hebt je eigen winterse slinger.

Tip 3: breng warmte in je tuin

Het is in de winter natuurlijk wel een beetje koud om buiten te zitten. Met een overkapping of tuinkamer kom je al een heel eind. Voor aangename warmte is een vuurtafel een ideale oplossing. Het vuur is lekker warm en brengt sfeerlicht met zich mee. Wil je een goede reden om lekker in de tuin te zitten ’s winters? Organiseer een winterbarbecue. Dit brengt hoe dan ook veel gezelligheid met zich mee.

Tip 4: denk aan de dieren

In de winter is er weinig eten voor de dieren. Ook hebben sommige dieren een goede plek nodig voor de winterslaap. Hier en daar wat bladeren of takjes in de tuin kan dus geen kwaad. Dieren kunnen hier tussen kruipen en een plekje zoeken voor de winterslaap. Voor vogels kun je voederhangers ophangen. Naast dat je de vogels hiermee te eten geeft, ziet het er ook heel leuk uit. Met een vogelhuisje in de tuin maak je het helemaal af.

Met deze 4 tips heb jij straks een voortreffelijke wintertuin waar je gezellig met je familie of vrienden kunt genieten.

Comments:

  • 3 december 2019

    Wat een leuke en fijne tips! Ik ga zeker wat leuke dingetjes voor de dieren neerzetten en ik wil in de voortuin een leuke verlicht boompje neerzetten. Oogt zo knus!

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts