BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  4 tips om zelf je keuken te schilderen

Voel je de voorjaarskriebels al, en is het tijd om je woning een boost te geven? Dan zul je niet de enige zijn die besluit bij de keuken te beginnen. Met al die mooie gerechten die er gekookt worden hebben de muren en het schilderwerk er nogal eens flink onder te lijden.

De keuken is vaak dan ook een van de eerste ruimtes die onder handen genomen wordt. Nu kun je natuurlijk een professioneel team inhuren, maar je kan ook gewoon zelf de handen uit de mouwen steken. Met deze handige tips wordt het schilderen van je keuken al een stuk makkelijker!

1. Bereid jezelf goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk, en zeker wanneer het om het schilderen van de keuken gaat. Zorg niet alleen dat je de juiste materialen in huis hebt (van verf tot gereedschappen en schuurpapier), maar ook dat je meubelstukken beschermd zijn.

Ook ander voorbereidend werk kan ervoor zorgen dat de klus een stuk sneller te klaren is. Haal de deurtjes bijvoorbeeld vast van de keukenkastjes en maak voldoende ruimte vrij om deze te kunnen schilderen. Ze horen ook lang genoeg te kunnen drogen.

2. Overweeg duurzame oplossingen

Er zijn tegenwoordig steeds meer duurzame oplossingen wanneer het om wonen en leven gaat; en zo ook voor de keuken. Denk bijvoorbeeld aan slimme verlichtingssystemen en automatisering van allerlei producten.

Het schilderen kan tegenwoordig ook duurzaam gedaan worden. Duurzaam schilderen is een van de verftrends van 2019! En als je toch aan het verven gaat; waarom niet duurzaam?

3. De juiste verfsoort

Met alle bezigheden in de keuken is het belangrijk om een goede verfsoort te kiezen. Een verf die tegen een stootje kan, en daarnaast ook nog eens makkelijk schoon te maken is.

Denk bijvoorbeeld aan een lakverf (slijtvast en dus ideaal voor de keuken), of een alkydverf (wel even verdunnen met terpentine). Er zijn verschillende soorten verf beschikbaar die je gemakkelijk schoon kunt maken met een doekje. Ideaal voor de vetspetters in de keuken.

4. Kleuren kiezen

Het kiezen van een specifieke kleur is helemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak. Het is natuurlijk wel verstandig om de kleuren aan te sluiten op de interieurstijl in de rest van het huis. Gebruik een RAL-kleurenwaaier om te zien welke kleuren en kleurenthema’s je wilt gebruiken.

Houdt daarnaast ook in het achterhoofd dat donkere kleuren een ruimte verkleinen, terwijl lichte kleuren het juist groter doen ogen. Blijf je lekker neutraal in je kleuren, dan kun je met je decoraties en accessoires straks alle kanten op. In de keuken wordt vaak gekozen voor een helderwit plafond in ral 9010 en muren in gebroken wit met ral 9001.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts