BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  4 tips voor een casual maar nette uitstraling

Soms heb je van die evenementen waarbij je niet precies weet wat je nu aan moet trekken. Kleed je jezelf helemaal net en chique, of ga je toch wat meer casual de deur uit? Een sollicitatie, een geboorte of een bruiloft zijn van die evenementen waarbij je het gewoon niet altijd helemaal zeker weet.

Nu geeft de juiste outfit je geen garantie op een baan, maar het geeft je wel een stijlvolle en unieke uitstraling. Met deze tips creëer je gemakkelijk een casual, maar nette uitstraling. Zo pas je er uiteindelijk in iedere situatie en omgeving tussen, zonder teveel op te vallen.

Pas je aan
Ga je samen naar een speciaal evenement en wil je er casual maar toch netjes uitzien? Pas je kledingkeuze dan op elkaar aan. Nu hangt de dameskant van de kast vaak al helemaal vol, maar bij mannen vind je al snel wat minder variatie. Het is dan ook vaak het gemakkelijkste om jouw kleding aan te passen op de stijl van de man.

Draag bijvoorbeeld een leuk, dun jasje wanneer je man op pad gaat in een van de Tenson jassen voor heren. Zo breng je wat balans in jullie algehele uitstraling. Je kan ook de kleuren nog op een mooie manier combineren. Bij de Profuomo overhemden sale kun je bijvoorbeeld tal van bloezen aanschaffen in verschillende stijlen en kleuren. Zo kunnen jullie er op ieder evenement samen leuk uitzien.

Sta stil bij locatie en evenement
Heb je een sollicitatie? Doe dan wat onderzoek om het bedrijf en de bedrijfscultuur wat beter te leren kennen. Een advocatenkantoor vraagt namelijk om een andere kledingstijl dan een hip reclamebureau.

Hetzelfde geld natuurlijk voor een evenement. Wellicht is er sprake van een dresscode, of misschien zelfs een bepaald thema. Het is natuurlijk belangrijk dat je jezelf hierop aanpast en hier dus van te voren van op de hoogte bent.

Sta stil bij kleurgebruik
Kleuren brengen onbewuste associaties met zich mee. Zo straalt rood bijvoorbeeld passie, kracht en snelheid uit, en geeft groen een meer energieke en creatieve uitstraling. Rustige, warme kleuren als taupe en zalmroze zijn vrouwelijker en geven een warm gevoel.

Kleuren als wit en blauw staan weer voor betrouwbarheid, loyaliteit en rust. Die kleurencombinatie is dan ook weer ideaal voor die sollicitatie bij dat advocatenbureau.

Kies voor de juiste stof
Kies voor een stof dat comfortabel aanvoelt. Zo kan wol bijvoorbeeld gaan jeuken en kunnen andere stoffen weer zweetplekken opwekken. Stoffen als zijde, katoen of bamboe zijn in iedere situatie comfortabel.

In samenwerking met Bos Men Shop

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts