5 ergernissen van vrouwen aan mannen in het verkeer


mannen-auto

Het is op geen twee handen te tellen hoe vaak vrouwen te horen krijgen dat ze niet kunnen autorijden. Ze zouden niet kunnen inparkeren of terugschakelen. Maar we kunnen ons ook aardig irriteren aan onze mannelijke medeweggebruikers. Volgens Brits onderzoek rijden ze wel beter, maar nemen ze veel meer risico’s op de weg. Waar ergeren we ons nu echt aan? Met een flinke knipoog, en uitzonderingen daargelaten, som ik deze graag voor je op.

Persoonlijke verzorging achter het stuur

We kennen de verhalen voornamelijk van vrouwelijke verkeersdeelnemers: De lippen voorzien van een glansje, een likje mascara op de wimpers of een fris laagje blush aanbrengen terwijl we in de file of voor het stoplicht staan. Waar de binnenspiegel al niet goed voor is. Toch kunnen mannen er ook wat van! Van hun haar doen tot zich uitgebreid scheren met een geavanceerd elektrisch apparaat. Je hebt het vast al eens gezien.

Fileflirten

Het welbekende fileflirten leidt tot brokken op de wegen en dus ook voor files. Zeker in de file moet je goed opletten wanneer je constant rustig moet optrekken en moet zorgen dat je niet op de bumper van je voorganger rijdt. Denk na wanneer een gozer in zijn stoere BMW Cabrio, ook al is het een ingereden exemplaar, naast je komt rijden en oogcontact maakt. Want als jij je gezicht terugdraait, weet je dat je met liefde voor jouw autootje zorgt. En voorkom je een kop- en staartbotsing.

De snelste willen zijn

Ze drukken het gaspedaal al lichtjes in, terwijl ze nog voor een rood stoplicht wachten. Daarna trekken ze op alsof ze bij de Formule 1 wegrijden. Mannen hebben over het algemeen een wedstrijdmentaliteit en dat nemen ze ook mee het verkeer in. Daarnaast rijden ze over het algemeen ook standaard harder dan de maximum snelheid en weten zij precies waar elke flitspaal zich bevindt. Dat ze daarmee vaak maar 5 tot 10 minuten eerder op de plaats van bestemming aankomen mag de pret blijkbaar niet drukken. Behalve als de boete een week later toch op de mat valt.

Bumperkleven

Te dicht op de voorganger rijden is eigenlijk een direct gevolg van te hard rijden. Toch is het een van de grootste ergernissen in het verkeer wanneer je, bij wijze van spreken, via je binnenspiegel kunt zien welke kleur ogen de bestuurder achter je heeft. Daarnaast is het ook nog eens levensgevaarlijk. Gezien mannen graag altijd en overal hard willen rijden, een beetje geduld in het verkeer is wel op z’n plaats.

Rechts inhalen

Officieel mag je alleen rechts inhalen als je je rechts van de blokmarkering bevindt. Toch zie je het regelmatig gebeuren in het verkeer. Schuif je netjes een baan op om een vriendelijke zakenman of vader in te halen, gaat hij opeens gas geven wanneer je naast hem rijdt. Of nog erger, zo veel gas geven dat hij jou weer inhaalt en je weer netjes achter hem naar rechts mag schuiven. Grr!

Wie de betere bestuurders zijn laat ik in het midden. Wie rijden er volgens jou beter, vrouwen of mannen?

5 gedachten over “5 ergernissen van vrouwen aan mannen in het verkeer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *