BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  5 gouden tips om te reizen met alleen handbagage

Ben jij ook zo iemand die altijd te veel inpakt? Voor velen is reizen met alleen maar een handbagage een enorme uitdaging. Want hoe krijg je alles erin? Reizen met alleen handbagage levert je wel veel voordelen op.

Als je bijvoorbeeld geen grote koffer bij je hebt, dan kom je veel sneller door het incheck-proces. Check wel van te voren welke eisen de betreffende vliegtuigmaatschappij stelt aan de handbagage, en ook wat je precies mee mag nemen.

Zorg voor een degelijke tas

De enige tas die je mee gaat nemen, moet wel een stevige zijn. Het liefste met extra vakjes. Volgens website Kortingbox is reizen met designertas niet zo verstandig, want je hebt toch meer risico op beschadiging. Bovendien heb je deze tas niet voor het mooi, maar vooral omdat het praktisch is. Ook in het voordeliger segment zijn prima tassen te vinden. Een klein koffertje op wieltjes is natuurlijk ook handig, dat scheelt je veel gesleep.

handbagage-tips-inpakken-alleen-vliegen

Ruim je bagage efficiënt in

De gouden tip hierin is: rol je kledingstukken op in plaats van vouwen. Ten eerste kun je daarmee efficiënter je tas indelen, ten tweede verkreukelt je kleding minder. Je zou het niet zeggen, maar door een zijden blouse strak op te rollen, komen er minder vouwen in. Als je bloesjes, jurken en broeken gelijk uithangt zodra je aankomt, gaat het prima. Hang ze 10 minuutjes bij een stomende douche en alle kreukels verdwijnen.

Als je je koffer hebt ingedeeld met de belangrijkste items, dan ga je de gaatjes opvullen met kleinere artikelen: prop je opgerolde sokken in de schoenen. Dat is anders toch maar loze ruimte. Langs de zijkanten kunnen best wat hemdjes en ondergoed.

Combineer je kledingstijl

Denk goed na over wat je mee wilt nemen en zorg ervoor dat alles in principe bij alles past. Dus bijvoorbeeld een rok met 3 opties als top. Je kunt dan denken aan neutrale tinten, maar als jouw garderobe voornamelijk uit paars met zwart bestaat; ook prima!

Klein en overzichtelijk

Je beautyproducten zijn een kritische blik waard. In de zomerperiode kun je van veel merken van die schattige, kleine verpakkingen krijgen. Dat is superhandig. Verder moet je je afvragen of je al je producten wel nodig hebt.

Om de ruimte van één fles te besparen, kun je ook een 2-in-1 shampoo/conditioner gebruiken. Daar krijgt je haar niks van, niet direct tenminste. Doe de flessen bij elkaar in een afsluitbare gripzak. Dat ligt platter dan een toilettas. En bovendien kun je alles in één keer eruit pakken, mocht je koffer gecontroleerd worden door de douane.

Aan je bast

Draag de zwaarste kledingstukken in het vliegtuig: doe je laarzen aan, draag een extra jasje of vest over een shirtje. Het moet wel iets zijn dat je uit kunt doen in het vliegtuig zelf.

Heb jij nog handige tips voor reizen met handbagage?

Bron afbeeldingen

Comments:

 • 3 januari 2017

  Fijne tips!
  Ook sokken in schoenen doen als men een koffer inpakt.
  Het bespaart ruimte.
  Kreukels uit kleding haal je door het kledingstuk aan een hanger in de badkamer te hangen Want doordat men gedouched heeft blijft de badkamee wat vochtig.
  Waardoor het kkedingstuk gestoomd word en het er weer kreukvrij uitzal gaan zien.

  Beantwoorden...
 • 3 januari 2017

  Hatelijk vind ik het, en als expat moet ik jammer genoeg heel vaak heen en weer met handbagage only.

  Beantwoorden...
 • Amy

  3 januari 2017

  Ik reis geregeld alleen met handbagage en heb nog nooit echt problemen gehad. Zolang je alles op voorhand goed opmeet kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

  Beantwoorden...
 • 3 januari 2017

  handige post 😀 ik reis toevallig naar de VS binnen een paar weken, met alleen handbagage heen :3

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts