BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  5 handige tips voor het opbergen van je kleding

De koude wintermaanden komen dichterbij, en dat betekent dat het weer tijd wordt voor een kleding switch. Je zomerkleding kan weer worden opgeborgen, en de winterkleding kan tevoorschijn komen. Daarnaast ben je vast van plan voor de aankomende maanden nog nieuwe kleding aan te schaffen, waardoor jouw kledingkasten weer zullen uitpuilen. Het is daarom handig om te weten hoe je jouw kleding het beste kunt opbergen, zonder dat het direct een grote troep wordt. In dit artikel lees je alles over hoe je dit het beste kunt doen.

Kies de juiste kast
Als je een kleine kledingkast hebt, maar wel veel kledingstukken, weet je eigenlijk al dat jouw kast iedere keer opnieuw uitpuilt. En dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen, want je kledingstukken worden er ook zeker niet mooier op. Als je beschikt over een kleine kledingkast, is het misschien een goede optie om voor een andere te gaan. Er zijn talloze kledingkasten waarbij jij er zeker van kunt zijn dat er genoeg ruimte is voor al jouw kleding.

Tegenwoordig zijn er zelfs mogelijkheden voor jouw eigen kast op maat. Heb je genoeg ruimte thuis en wil je naast jouw kleding eigenlijk ook schoenen en accessoires kwijt kunnen in je kast? Dan is een inloopkast misschien wel de oplossing voor jou. Je kunt er je hele garderobe in kwijt en het blijft altijd lekker overzichtelijk. Zo heb jij binnen no time gevonden wat je zocht.

Maak een goede indeling
Als je ’s ochtends voor jouw kledingkast staat, wil je natuurlijk het liefst dat je zo snel mogelijk vindt wat je die dag aan gaat trekken. Vooral als je haast hebt, wil je natuurlijk voorkomen dat je niet kunt vinden wat je zoekt. Daarom is het altijd handig bij het opbergen van je kleding dat je het soort bij soort doet. Kies per plank of lade voor dezelfde spullen, zodat het lekker overzichtelijk blijft. Dus broeken bij broeken, truien bij truien enzovoorts.

We kunnen je alvast één ding garanderen: op deze manier bespaar je ’s ochtends een hoop tijd!

Opstapelen
Je kunt broeken, truien, t-shirts, ondergoed én sokken makkelijk opvouwen. Handig is het dan ook om dit goed op te stapelen. Zo bespaar je ruimte en blijft je kleding bovendien langer mooi. Het beste is wel om de bovenstaande tip hierbij alsnog te volgen, door soort bij soort te categoriseren.

Fancy kleding ophangen
Mooie galajurken en kleding die je zo lang mogelijk mooi wilt houden moet je onderscheiden van de rest van je kleding. Wat je kunt doen, is deze fancy kleding ophangen in een speciale kledingzak. Deze kledingzak kun je ophangen door een hanger en valt zo dus goed op te bergen. Door deze fancy kleding op te hangen in een kledingzak, voorkom je dat het minder mooi wordt. Wanneer je bijvoorbeeld jouw mooie galajurk gaat opvouwen, heb je een grote kans dat wanneer je het aan wilt trekken er enorm veel vouwen inzitten, die je er maar lastig uitkrijgt.

Maak gebruik van andere hulpmiddelen
Heb je net niet genoeg ruimte in je kast voor bijvoorbeeld sokken of ondergoed? Pak er dan een oude schoenendoos bij! Dit is prima te gebruiken als optie om even tijdelijk jouw sokken en ondergoed op te bergen. Zet het daarna niet op een lastige plek, maar een plek waar je snel bij kunt. Wat ook handig is om te gebruiken om het opbergen makkelijker te maken, zijn bijvoorbeeld ladeverdelers, manden of multi-kledinghangers.

Met deze tips ben jij er vast klaar voor om je hele kledingkast om te gooien en je kleding netjes op te bergen!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts