BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  5 slimme tips om lekkage in huis te voorkomen

Wateroverlast kan voor flink veel schade zorgen. Denk aan een kromgetrokken vloer en een bank vol kringen. Je bent dan meer dan blij dat je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Wil je lekkage in huis voorkomen? Volg deze 5 tips om de kans op wateroverlast te verkleinen.

1. Houd de watermeterstand in de gaten

Soms moet je een tijd speuren voordat je weet waardoor een lekkage wordt veroorzaakt. Wil je zeker weten dat er geen lek in de waterleiding zit?

Schrijf dan voordat je gaat slapen de watermeterstand op en kijk meteen na het opstaan of dit getal nog hetzelfde is. Als het afwijkt van gisteravond weet je genoeg. Neem dan zo snel mogelijk contact op met een loodgieter.

2. Ontstop niet met chemische middelen

Bij een verstopte gootsteen gebruiken de meeste mensen een chemische ontstopper. Het gevaar van zo’n agressief middel is dat het de riolering kan aantasten.

Zeker als de riolering al een aantal zwakke plekken heeft, is de kans op lekkage groot. Gebruik liever een milder middel zoals soda om te ontstoppen.

3. Zet een lekbak onder de wasmachine

Een lekkende wasmachine kan je huis ontzettend snel in een zwembad veranderen. Koop daarom een speciale lekbak waar je de wasmachine in kunt zetten. Een lekkende wasmachine is dan geen reden meer voor grote paniek.

Ook handig: koop een watermelder. Dit handige snufje waarschuwt je als het ergens lekt. Zo kun je meteen in actie komen en schade voorkomen.

4. Controleer de kitnaden

Vroeg of laat zijn in ieder huis de kitnaden in de badkamer aan vervanging toe. Vaak kun je dat herkennen aan druppels aan het plafond nadat je gedoucht hebt. Ben je handig? Breng dan zelf een nieuwe kitlaag aan.

Op internet vind je genoeg video’s met uitleg. Je kunt natuurlijk ook altijd een professional of handige buurman of -vrouw om hulp vragen.

5. Vergeet de dakgoten niet schoon te maken

Geen leuk klusje, maar wel een hele dankbare: de dakgoten schoonmaken. Bladeren en vuil verzwaren én verstoppen de dakgoten, waardoor je een grotere kans hebt op lekkage.

Vergeet daarom niet om regelmatig de dakgoten schoon te maken. Kijk ook meteen of er geen scheurtjes in zitten. Hoogtevrees? Laat dit klusje dan aan een erkend bedrijf over.

Ook belangrijk: sluit een inboedelverzekering af

Met het onstuimige weer in Nederland kun je wateroverlast nooit helemaal voorkomen. Een goede reden om een inboedelverzekering af te sluiten.

Met deze verzekering weet je zeker dat je spullen goed verzekerd zijn bij schade door water. Echt het zekere voor het onzekere nemen? Sluit dan ook meteen een opstalverzekering af.

Bron afbeelding: Shutterstock.com – cunaplus

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts