BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  5 tips om beter te kunnen slapen na het sporten

Vaak is het na intensieve inspanning in de avond erg lastig om in slaap te komen. Heb jij hier ook last van? Wij geven je vijf tips om beter te kunnen slapen na het sporten!

 

Tip 1: Tijd voor jezelf

Omdat je nog vol zit met adrenaline is het een goed idee even wat tijd voor jezelf te nemen. Lees even rustig een boek op de bank of neem een warm bad. Zo heb je je hoofd bij andere dingen en kom je langzaam tot rust. Probeer je fysieke inspanning minimaal drie uur voordat je gaat slapen te plannen, zo hebben je lichaam en geest nog wat extra tijd om bij te komen voordat je je ogen sluit voor de nacht.

Tip 2: Veel drinken

Drink veel water, hierdoor blijft je lijf goed gehydrateerd. Zo maak je minder stresshormonen aan en is de kans groter om lekker in slaap te vallen.

Tip 3: Uitschakelen

Misschien wist je het nog niet, maar zonder alle elektronische apparaten om je heen slaap je een stuk beter. Kijk dus vanaf minimaal een half uur voordat je gaat slapen niet meer op je telefoon en schakel hem vervolgens uit. Haal ook alle stekkers uit het stopcontact!

Tip 4: Positive vibe

Het klinkt wellicht raar, maar met positieve gedachten val je sneller in slaap. Denk bijvoorbeeld aan de leuke dingen die je die dag hebt gedaan, of welke activiteiten deze week nog op het programma staan.

Tip 5: In het donker

Het allerfijnst is toch wel om te slapen in een volledig donkere setting. Je kunt er voor kiezen een slaapmasker op te zetten, maar wij adviseren raamdecoratie om je slaapkamer donker te maken. Wanneer je kiest voor een shutter of inbetweens in combinatie met verduisteringsgordijnen, maak je de kamer niet alleen donker, maar ook nog eens erg stijlvol.

Hopelijk slaap jij na deze tips straks een stukje beter!

In samenwerking met Veneta

Bron afbeelding: KerinF / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts