BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  5 tips om je mooi te kleden in de winter

Veel vrouwen vinden het gemakkelijk om zich mooi te kleden in de zomer. Tenslotte hoef je dan niet te denken om de vraag of de kleding wel warm genoeg is. In de winter is het vaak een heel stuk lastiger. Je hebt dan niet alleen de vraag of de kleding wel mooi is, maar je moet ook nog rekening houden met de temperatuur.

Dunne kleding is meestal mooier, maar dikke kleding een stuk comfortabeler. Dit zijn 5 tips om je mooi én comfortabel te kleden in de winter.

1. Kijk eens bij mooie jurken

Veel vrouwen denken bij jurken vooral aan lichte zomerjurkjes, maar er zijn ook prachtige winterjurken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een jurk met een lange mouw of combineer een gewaagde jurk met een warme bolero. In de winter hoef je niet perse voor een lange jurk te gaan: ook een korte jurk kan een heel goede keus zijn. Die combineer je dan meestal met een dikke panty of een legging.

2. Bestel je kleding online

Heb jij er ook zo’n hekel aan om je in een zweterig pashokje in en uit je dikke winterkleren te wurmen? Dan is online bestellen een stuk gemakkelijker. Je kunt gewoon op je gemak en in je eigen tempo de kleding passen. Bestel je bijvoorbeeld bij esprit.nl, dan betaal je ook maar €0,99 verzendkosten.

Kleding die niet past kun je kosteloos retour sturen. Dat zorgt ervoor dat je eigenlijk onbeperkt kleding thuis kunt laten bezorgen, die je dan rustig kunt beoordelen. Bestel je in een shop waar andere maten worden gebruikt? Check dan deze handige maattabel voor dames.

3. Hip: fijngebreide stoffen

De trends op het gebied van stoffen veranderen elk jaar. Gelukkig zijn warme stoffen nu in de mode: met name fijngebreide jurken en truien zijn populair. Een voordeel hiervan is dat wol je lichaamswarmte goed vasthoudt, zodat je ook met een relatief dunne trui al lekker warm gekleed bent.

4. Ga voor een leuk kleurtje

Je hoeft echt niet perse zwarte kleding te kiezen omdat het nu eenmaal winter is. Veel dames denken dat zwart je heel slank afkleedt, maar het maakt je ook somberder. Daarom kun je misschien beter kiezen voor een leuk kleurtje.

Daarmee doorbreek je het saaie patroon en heb je kleding die je vrolijk maakt. Bovendien kunnen vrolijke kleuren het zicht afleiden van je ‘zwakke puntjes’ die je liever wilt verbloemen.

5. Combineer met mooie laarzen

De winter biedt ook extra mogelijkheden om je mooi te kleden. Laarzen zijn daar een voorbeeld van. Ze zorgen dat je er doorgaans een stuk eleganter uitziet. En ze maken ook dat je kleding beter uitkomt. Combineer je schoenen dus met mooie laarzen om je hele look aan te passen.

De winter is voor sommigen een moeilijke tijd om leuke kleding te vinden. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de mode van dat moment. Toch biedt de winter ook interessante kansen om er eens heel anders uit te zien dan anders. Bovendien kun je met dikkere kleding ook wat meer ‘nadelen’ van jezelf verbloemen, wat in de zomer moeilijker is.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts