BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Leven en Liefde   >  5 tips voor een heerlijk ontspannend weekend

Heb je hard gewerkt deze week en is het tijd om even echt te ontspannen? Het kan soms moeilijk zijn om het weekend gevoel te pakken te krijgen; na een drukke week blijven we al snel in de werkmodus hangen.

Dus hoe zorg je er nu voor dat je dit weekend echt even helemaal tot rust kunt komen? We geven je een aantal praktische tips.

1. Zo min mogelijk klusjes

Je hebt waarschijnlijk van alles op je to-do lijst staan dit weekend; maar probeer het lijstje zo klein mogelijk te houden. Wil je dit weekend echt ontspannen, dan laat je de was gewoon even staan voor maandag. Moeten er toch klusjes gedaan worden? Zorg dan dat je ze zo klein mogelijk maakt.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar rustgevende middelen als cannabisolie, bestel dan online in plaats van de winkels af te struinen, of is het tijd om de achtertuin bij te werken, verdeel de grote klus dan in kleine taakjes zodat je ze over de komende weken kunt verdelen.

2. Maak tijd voor familie

Na het werk ben je vaak te moe om nog tijd en energie in je familie te steken om leuke dingen te doen. Reserveer dit weekend dan ook wat extra familietijd en ga samen wat leuks doen.

Ga lekker wandelen in de bossen, organiseer een spelletjesavond of ga lekker samen uit eten. Hoewel het je wat energie kost geeft het je ook ontzettend veel energie en ontspanning terug.

3. Blijf in je ritme

Hoewel uitslapen ontzettend aantrekkelijk kan lijken geeft het je niet direct de ontspanning die je zoekt. Ja, je bent uitgerust, maar je zult de rest van de dag ook moeite hebben om jezelf echt energiek te voelen. Blijf gewoon een half uurtje langer in bed liggen om lekker te ontspannen, en sta daarna lekker fris en actief op om van je weekend te gaan genieten.

4. Tijd voor jezelf

Ook zeker belangrijk is voldoende tijd voor jezelf. Plan ‘s ochtends (voordat je opstaat bijvoorbeeld) of juist ‘s avonds een momentje in waarop je even lekker in je uppie kunt ontspannen.

Lees je boek uit, kijk die ene film die je al zo lang wilt zien of lak je teennagels. Zeker dat extra beetje tijd voor jezelf kan ontzettend veel ontspanning opleveren.

5. Ga lekker sporten

Het klinkt misschien gek, maar juist sport en beweging geven je de energie en ontspanning die je zoekt. Zelfs een klein kwartiertje sporten of bewegen is al genoeg om de stress helemaal uit je lijf te laten sluipen zodat je later lekker ontspannen van je weekend kunt genieten.

Bron afbeelding: Alena Ozerova / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts