BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  5 tips voor het inrichten van een modern interieur

Strakke lijnen en vormen, neutrale kleuren en een elegante uitstraling zijn kenmerkend voor de moderne interieurstijl. Je huis inrichten volgens deze stijl hoeft niet moeilijk te zijn, omdat deze stijl vrij minimalistisch is. Wil jij een fijne plek hebben om in thuis te komen en ben je op zoek naar een mooie en moderne inrichting in huis? Lees in deze blog hoe jij jouw huis omtovert tot een modern paleisje!

1. Strakke vloer
Leg de basis van je moderne interieur door voor een strakke vloer te kiezen. Tegels geven een moderne look aan je inrichting, door het strakke uiterlijk. Ook kun je kiezen voor een mooi afgewerkte houtenvloer of een betonvloer. Kies een rustige en neutrale kleur, zodat je bij het inrichten van de rest van je interieur genoeg speling hebt in kleurgebruik.

2. Basiskleuren
Kenmerkend voor de moderne interieurstijl zijn het gebruik van basiskleuren, zoals wit, grijs, zwart en bruin. Door in de basis van je inrichting gebruik te maken van neutrale en contrastvolle kleuren, zorg je voor een strakke, verzorgde en rustige basis.

Bij het plaatsen van meubels en accessoires kun je er dan voor kiezen om kleur toe te passen, zodat er afwisseling ontstaat binnen je interieur. Bij een modern interieur wordt er vaak voor gekozen om subtiel gebruik te maken van kleuren. Denk hierbij aan kleuren als geel, groen, blauw of rood.

3. Moderne meubels en strakke lijnen
Denk je aan een modern interieur, dan denk je aan strakke lijnen. Materialen die geschikt zijn voor de moderne interieurstijl zijn onder andere leer, marmer en glas. Verwerk deze door te kiezen voor een comfortabele en rechte bank van leer, een vierkante bijzettafel met glazen blad en strakke fauteuils. Zet niet teveel meubels in de woonkamer, zodat jouw woonkamer een open en ruimtelijk gevoel geeft.

Kies ook voor een grote kast met strakke lijnen waar je al je spullen in kunt opbergen. Doordat de moderne interieurstijl weinig decoratie en ‘gezellige rommeltjes’ kent, is het handig om je spullen op te kunnen bergen in een kast. Zorg dat deze kast qua kleuren en lijnen past binnen de rest van de inrichting, zodat er geen lijnen worden onderbroken.

4. Minimalistische decoratie
Binnen een modern interieur zijn niet veel woonaccessoires te vinden, maar je kunt altijd subtiel wat sfeermakers binnen je huis plaatsen. Houd ook hier weer rekening met kleurgebruik en strakke lijnen en vormen, zodat je interieur een geheel vormt.

Accessoires zijn de perfecte manier om kleur binnen je moderne interieur aan te brengen. Kies bijvoorbeeld voor kussentjes met subtiele kleurhints, een grote vaas met bloemen, een stoere vloerlamp voor naast een fauteuil in de woonkamer of kies voor strakke lijstjes aan de muur met daarin posters of schilderijen.

Geometrische vormen en prints zijn zeer geschikt om toe te passen binnen de moderne interieurstijl, doordat ze het strakke uiterlijk van je interieur voortzetten. Ben je niet zo van de accessoires en wil je de inrichting het liefst zo simpel mogelijk houden?

Je kunt er ook voor kiezen een eyecatcher te plaatsen in huis. Kies er bijvoorbeeld voor om een schilderij te plaatsen met opvallende kleuren en vormen of kies voor een robuuste en opvallende vloerlamp.

5. Spelen met de lichtinval
Vergroot het ruimtelijke effect binnen je huis door te spelen met de lichtinval. Kies voor raamdecoratie waarbij er nog voldoende licht het huis binnen kan komen. Wil je ook nog voldoende privacy? Kies voor veelzijdige raamdecoratie, waarbij het mogelijk is zowel voor privacy als voor lichtinval te kiezen.

Plisségordijnen zijn perfect voor binnen een modern interieur. Door het strakke en stijlvolle uiterlijk, vullen ze jouw interieur verder aan. Plisségordijnen hebben duidelijke strakke lijnen en zijn beschikbaar in verschillende basiskleuren, zodat er altijd geschikte plisségordijnen tussen zitten voor jouw moderne interieur.

Door de top down bottom up functie kun je de boven- en onderkant van de gordijnen los van elkaar bewegen. Zo kun je er voor kiezen om de onderkant van je raam af te dekken, terwijl je aan de bovenkant van het raam licht naar binnen laat vallen.

Ben je benieuwd naar het aanbod van plisségordijnen of andere geschikte raamdecoratie voor binnen een modern interieur? Neem dan eens een kijkje op de website van ilumio.nl.

In samenwerking met Ilumio

Bron afbeelding: Photographee.eu / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts