BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  5 tips voor nostalgie in jouw interieur

In een tijd van exponentiële technologische en sociale ontwikkelingen is het helemaal niet vreemd dat men hunkert naar de dagen van weleer. Toen je nog geen nutteloze zorgen had als het aantal likes op een Facebook- of Instagram post. Toen je nog eens op visite ging bij je oma en met haar een potje rummikub of scrabble speelde.

Toen je tijdens avondjes met de familie nog echt met elkaar aan het praten was in plaats van elkaar grappige dingen liet zien op je smartphone. Gelukkig willen wij jou van harte helpen met het terugbrengen van deze gevoelens met tips voor een nostalgische inrichting!

1. Delfts blauw is back!
Niets doet zo erg denken aan op de koffie gaan bij grootmoeder als het typische Hollandse Delfts blauw. Breng deze klassieke stijl dan ook in huis om je weer terug te brengen naar vervlogen tijden. Dit kan met Delfts blauw serviesgoed, tegeltjes maar natuurlijk ook door middel van prachtige Delfts blauwe vazen!

2. Nostalgische lampenkappen
Het is binnen een interieur natuurlijk zeer belangrijk dat je een ruimte voorziet van mooie sfeervolle lampen. Bij vrijwel iedere lamp is de keuze voor de lampenkap een essentiële sfeerbepaler en de drager van de stijl in het geheel.

Voor een moderne en strakke stijl kies je een effen lampenkap in één kleur. Wil je juist een nostalgisch gevoel dan kun je het beste gaan voor rustieke of landelijke lampenkappen. Zoals de extreem schattige lampen op de foto hieronder, daarmee breng je het nostalgische gevoel direct naar jouw woonruimtes!

nostalgisch-interieur-vintage-

3. Tierelantijntjes van weleer
Voor een ultiem nostalgisch gevoel heb je natuurlijk ook accessoires en frutsels nodig uit een ander tijdperk. Bezoek dus gerust eens een tweedehands winkel, deze zaken barsten vaak van de verborgen parels en spulletjes die je vandaag de dag niet meer in woonmagazines ziet staan.

Nog ergens een doos oud servies liggen? Hang het lekker aan de muur! Hierdoor geef je een echte eigen twist aan jouw interieur en zorg je dat je een unieke inrichting hebt.

4. Old school meubilair
In een nostalgisch interieur kunnen een aantal oerdegelijke meubelstukken uiteraard niet ontbreken! Maak jouw interieur helemaal vintage met robuuste bankstellen of een mooi leren fauteuil. Wees ook hiervoor niet bang om een tweedehands zaak te proberen voor het scoren van dit soort meubilair.

Vaak zijn deze meubelstukken in prima staat en die gebruikssporen zorgen er alleen maar voor dat ze nog ouder en dus meer retro en nostalgisch aanvoelen. Uiteraard moet je niet de eerste beste bank uitzoeken. Grote meubelstukken moeten weloverwogen keuzes zijn die goed passen bij jou en bij de rest van je interieur.

5. Lekker ouderwets behang
Een echt nostalgisch interieur is pas compleet met een heerlijk fout behang aan de muur. Hoewel ‘fout’ wellicht is hoe dit soort behang vijf jaar geleden bestempeld zou worden. Tegenwoordig kan het al lang weer met gemak en is het juist heel hip om sierlijk bloemetjesbehang aan je muur te hebben, mits het past bij je interieur natuurlijk!

nostalgisch-behang-ouderwets-vintage

Nostalgie naar je interieur brengen is uiteraard geen eenvoudig klusje, misschien wekken de tips die wij jou zojuist hebben gegeven wel totaal geen melancholische gevoelens bij je op. Daarom is het belangrijk om goed na te gaan waar bij jou de nostalgie zit en hoe je dit laat rijmen bij de rest van je interieur.

Voor keuzes zoals deze is het belangrijk dat je je eigen intuïtie achterna gaat, zo kom je uit op interieur keuzes die het dichts bij jezelf staan en waar jij je dus ook het beste bij voelt!

Comments:

  • 9 januari 2018

    Leuk artikel en wat een prachtig interieur etc…..
    Ik hou van dat mooie behang en het ziet er ook Engels uit.

    Xoxo

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts