BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  5 uitdagende banen als ZZP’er

Ben je net afgestudeerd of wordt je contract niet verlengd en kun je niet aan een baan komen? Misschien is het wel iets voor jou om ZZP’er te worden. Afwisselend werk bij diverse opdrachtgevers, je eigen uurtarieven bepalen, geen baas meer die zegt wat je moet doen en je eigen werktijden bepalen. Welke functie lijkt jou iets?

Als ICT ’er aan de slag

Vind je het leuk om dingen te maken en ben je graag met computers en mobiele apparaten bezig, dan is de ICT-wereld mogelijk iets voor jou. Er zijn allerlei richtingen, zoals front-end of backend developer, de ontwikkeling van apps of bijvoorbeeld applicatiebeheer. De ICT-branche was een typische mannenwereld, maar tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwen te vinden.

Dienstverlening als verzorgende of verpleegkundige

Heb je een dienstverlenende instelling en zou je graag voor mensen zorgen, dan is het een idee om als ZZP’er in de zorg te gaan werken. Geen bureaucratie en tijdsdruk, maar zelf als verzorgende of verpleegkundige bepalen met welke cliënten je werkt en hoeveel uur je werkt. Werken in de zorg gaat weer draaien om aandacht voor de cliënt en persoonlijke zorgverlening.

thuiswerk-online-marketing

Afwisselend werk als online marketeer

Als online marketeer houdt je je bezig met alle facetten van de online activiteiten van een organisatie, zoals de website en social media.

Opdrachten kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het vindbaar maken van de website in zoekmachines en het adverteren daar, maar ook het analyseren van bezoeken aan de website. Omdat je met meerdere opdrachtgevers te maken hebt, blijft het werk erg afwisselend.

Help ouders en kinderen als kindercoach

Bij ouders is er een groeiende behoefte aan professionele hulp bij de ontwikkeling van hun kind, bijvoorbeeld omdat deze last van faalangst heeft, gepest wordt, dyslectisch is of overgevoelig voor prikkels.

Als kindercoach beweeg je je dan ook op het terrein van leren, opvoeding, gedrag en op sociaal-emotioneel vlak. Als je het leuk vindt om met kinderen te werken, hen te helpen zich te ontplooien en ouders een helpende hand te bieden bij de omgang met hun kind kan dit zeker iets voor jou zijn.

uitdagende-baan-zzper-grafisch-designer-ontwerper

Creatief als grafisch ontwerper

Denk jij meer in beelden dan in woorden en ben jij altijd bezig met vormgeving van producten? Als grafisch ontwerper is geen opdracht hetzelfde en kun je je bijvoorbeeld bezighouden met het ontwerp van geprint drukwerk, websites, huisstijlen of verpakkingen. Het is zaak de lay-out, het kleurgebruik, typografie en afbeeldingen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de doelgroep.

Als ZZP’er heb je meer vrijheid dan als je in loondienst werkt, maar daartegenover heb je ook meer eigen verantwoordelijkheden. Zo moet je bijvoorbeeld facturen sturen en je administratie op orde houden, verzekeringen regelen, zelf zorgen voor je professionele ontwikkeling en pensioen opbouwen.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts