BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  5 zomertrends voor vrouwenkleding van 2020

De zomer staat alweer bijna voor de deur, wat niet alleen wil zeggen dat de temperaturen langzaam stijgen en de zon zich steeds vaker weer laat zien, maar dat ook de zomertrends steeds meer aan het licht komen. Net als voorgaande zomers brengt ook dit seizoen weer toffe trends met zich mee, die dit jaar bestaan uit een combinatie van zowel terugkerende- als nieuwe trends.

Waar we vorig jaar massaal de lange maxi-jurken insloegen, we geen genoeg konden krijgen van de bloemenprintjes en ook de wijde rokken een regelrechte hit waren, gaat ons hart dit jaar sneller kloppen van trends die al eerder kwamen- en weer gingen. Dit zijn de 5 zomertrends voor vrouwenkleding van 2020.

Pofmouwen

Een trend die zich al eerder liet zien, is de pofmouwen-trend. Bij de pofmouwen-trend bestaat het schoudergebied van de mouw uit aanzienlijk meer-, en daarbij een hoger staand stuk stof, dan de mouw die we tot nu toe kenden. Pofmouwen zie je dit seizoen in alle soorten en maten, op zowel korte- als lange mouwen.

Rimpel koordjes

Ook de rimpel koordjes zijn weer een regelrechte hit. Of het nu op broeken, jassen, blousen of jurken is, overal zie je ze terug. Hoewel de meeste rimpel koorden worden gebruikt ter decoratie om kleren net iets meer zomers’ te laten ogen, worden ze ook regelmatig gebruikt voor functionele doeleinden. Zo worden ze gebruikt ter sluiting van de bovenkant van rokken- en broeken, maar zie je ze ook terug als schouderbanden op tassen.

Samengebonden enkels

Broeken zijn dit seizoen rechter en wijder, maar bestaan dit jaar ook uit modellen waarbij de stof rondom de enkel, zich nauw aansluit. Bij deze trend biedt de broek een volledige bedekking die los om het lichaam valt, maar waarbij het model dus aan de onderkant dicht valt. De stof om de enkel wordt hierbij strakker gemaakt door middel van een koord die door- of om de broekspijp wordt genaaid.

Bermuda

Ook de bermuda is weer terug, zowel de korte als de lange versies. In verschillende shows was de bermuda al een groot succes, waarbij deze afwisselend werd gedragen in combinatie met een shirt of blouse, maar vooral als onderdeel van een vrouwelijk pak.

Jurken

Ook jurken worden, zoals eigenlijk iedere zomer, weer massaal welkom geheten dit seizoen. Zo wordt de Geisha jurk fanatiek gedragen om haar lange modellen, die in verschillende maten, kleuren en prints geboden wordt. Ook de Tramontana jurk valt goed in de smaak. Deze doet het vooral goed dankzij haar zowel subtiele- als opvallende prints.

In samenwerking met Expresswear

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts