BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Azie   >  5x bijzonder kamperen in Thailand

Wil je de Hollandse polder achter je laten en écht genieten? Op heel wat plekjes in Thailand kan dat zeker. Daag je avontuurlijke geest eens uit om te kamperen in de natuur en spot wilde dieren als olifanten, vogels en apen.

De top vijf hidden gems van Thailand om te kamperen, geïnspireerd via Bangkok Daily Magazine, worden hier bekend gemaakt. Voeg ze gauw toe aan je Thailand bucketlist!

Camp Chiang Mai

Camp Chiang Mai thailand

1. Camp Chiang Mai
Gevestigd in Mae Rim ligt het Camp Chiang Mai: een Pinterest moodboard dat tot leven is gebracht. Een architectenkoppel transformeerde een rijstveld in de buurt van de Mae Sa watervallen in een camping met luxe tenten. Ook is er een restaurant op het terrein en is er zelfs WiFi beschikbaar.

Op slechts 16 km van Chiang Mai Airport bevindt zich deze glampsite. In de omgeving zijn diverse activiteiten als abseilen en ziplinen te doen, of breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Queen Sirikit Botanic Garden.

 

Khao Sok

Khao Sok National Park

2. Khao Sok National Park, Surat Thaini
Khao Sok is de parel van het zuiden: prachtige beekjes, watervallen, grotten en kalkrotsen. Hiken, kanoën en een bezoek aan de huisjes nabij het Cheow Lan-meer zijn nog maar het begin van wat er allemaal te doen is.

Zo kun je bijvoorbeeld ook naar Elephant Hills Tented Camp gaan, waar je luxueus kunt kamperen in het tropische Thaise oerwoud en de olifanten kunt bekijken, wassen en voeren. Een verantwoorde elephant experience om nooit te vergeten.

 

Naga Noi Beach Camp

3. Naga Noi Beach Camp, Phuket
Naga Noi Beach Camp is een strandcamping gerund door een familie met vijftal tenten op het privé-eiland Naka Noi. Gedurende de dag bevinden toeristen zich over het gehele eiland, maar na 16:00 uur moet je op zoek naar het beste plekje voor een eindeloze zonsondergang.

Elke tent heeft een ventilator, lamp en stopcontacten. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Bij het boeken is ontbijt en een speedboot transfer van Phuket inbegrepen.

 

Kaeng Krachan National Park olifanten

4. Kaeng Krachan National Park, Petchaburi
Dit is het grootste nationale park in Thailand met watervallen, grotten, warmwaterbronnen en bergen. Als je geluk hebt kun je zelfs een glimp opvangen van wilde olifanten. Daarnaast zijn er enorm veel zeldzame vogels, vlinders en bloemen te vinden.

Bij Phanoen Thung Campsite kun je een tent en slaapzak huren om ’s ochtends wakker te worden met uitzicht op talay mok, oftewel: de zee van mist.

 

3199 'Mountain Camp

3199 'Mountain Camp thailand

5. 3199 ‘Mountain Camp, Kanchanaburi
Ongeveer 130 kilometer van Bangkok ligt de stad Kanchanaburi met de beroemde Bridge on the river Kwai. 3199’Mountain Camp focust zich vooral op backpackers die op zoek zijn naar een hippe en betaalbare accommodatie.

De Gipsy-tenten zijn beschikbaar in verschillende deals: Sweet- package, Boho- package en Gipsy-package. De deals zijn inclusief een diner, barbecue, frisdrank en ontbijt. Op hetzelfde terrein bevindt zich ook een meloenenboerderij.

Ben jij al in Thailand geweest?

Comments:

  • 7 januari 2018

    Wauw…
    Het ziet er prachtig uit 😉
    Dat zou ik zeker eens graag willen gaan doen….

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts