5x tips om pijnlijke voeten door pumps te voorkomen


Photobucket

Hoge hakken zullen nooit de meest comfortabele schoenen zijn die er bestaan en wat mij betreft is dat prima. Maar er zijn wel een paar tips & trucs om bij het dragen van hoge hakken pijn aan de voeten te voorkomen. Hieronder volgen vijf tips zodat jij een stuk comfortabeler op je pumps kunt lopen.

1. Inlopen

Alle nieuwe schoenen kun je beter inlopen, maar bij pumps is dat al helemaal belangrijk. Trek je nieuwe schoenen aan, bij voorkeur met dikke sokken, en loop er een paar uur op. Probeer dit enkele dagen totdat ze helemaal goed passen. Als je schoenen toch te strak zitten kun je ze bij een schoenmaker op laten rekken.

2. Hoe dikker de hak, hoe beter

Naaldhakken zijn dan misschien wel mooi, maar vaak ook killing voor je voeten. Vooral als je van plan bent om de hele dag op hakken te lopen, kun je beter kiezen voor een dikkere hak. Met dit model heb je meer grip, comfort en extra stabiliteit wat resulteert in minder pijnlijke voeten. Ga dus op zoek naar een pump met een blok- of sleehak.

3. Plateauzool

Draag het liefst pumps met een iets dikkere plateauzool, zo kun je nog ongeveer een centimeter van de hoogte van de hak bijsnoepen. Dat betekent: meer demping en draagcomfort onder de bal van je voet. Dat loopt een stuk fijner!

4. Diepvries truc

Voor sommige pumps kan de ouderwetse diepvries truc wellicht helpen. Vul een zak (of twee boterhamzakjes) met water en stop deze in je schoen. Leg ze in de diepvries en laat ze enkele uren daar liggen totdat het water bevriest en het zal uitzetten in je schoenen.

5. (Blaren)pleisters

Draag ze niet achteraf, maar juist vooraf! Om blaren en wondjes te voorkomen kun je (blaren)pleisters plakken op de plekken waar de druk- en glijpunten zitten. Dit kan bij de bal van je voet zijn of bijvoorbeeld je hiel. Neem anders een paar pleisters in je tas mee, zodat je eventueel drukkende punten op tijd kunt behandelen.

Draag jij weleens hakken? Zoja, wat is jouw ultieme tip om pijnlijke voeten te voorkomen?

Bron

13 gedachten over “5x tips om pijnlijke voeten door pumps te voorkomen”

  1. YES! De blarenpleisters plak ik ook altijd van te voren op en dan die van Compeed, die zijn duur, maar zo goed! Ik droeg deze ook dagenlang met Lowlands en zo voorkom je echt blaren. Het werkt als een tierelier. Uitlopen, proeflopen en ook gewoon veel zitten helpt, haha! Ik ga de zakjes een proberen om mijn schoenen uit te laten zetten. Thanks doll!

  2. Fijne tips! Ik doe vaak ook van tevoren alvast pleisters op, maar soms schieten ze los en dan heb je nog een probleem haha. Die diepvriestruc heb ik trouwens geprobeerd, maar ik had niet het gevoel dat het echt werkte bij mij, maar misschien was het materiaal van mijn schoenen daar niet zo geschikt voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *