BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  5x tips om pijnlijke voeten door pumps te voorkomen

Photobucket

Hoge hakken zullen nooit de meest comfortabele schoenen zijn die er bestaan en wat mij betreft is dat prima. Maar er zijn wel een paar tips & trucs om bij het dragen van hoge hakken pijn aan de voeten te voorkomen. Hieronder volgen vijf tips zodat jij een stuk comfortabeler op je pumps kunt lopen.

1. Inlopen

Alle nieuwe schoenen kun je beter inlopen, maar bij pumps is dat al helemaal belangrijk. Trek je nieuwe schoenen aan, bij voorkeur met dikke sokken, en loop er een paar uur op. Probeer dit enkele dagen totdat ze helemaal goed passen. Als je schoenen toch te strak zitten kun je ze bij een schoenmaker op laten rekken.

2. Hoe dikker de hak, hoe beter

Naaldhakken zijn dan misschien wel mooi, maar vaak ook killing voor je voeten. Vooral als je van plan bent om de hele dag op hakken te lopen, kun je beter kiezen voor een dikkere hak. Met dit model heb je meer grip, comfort en extra stabiliteit wat resulteert in minder pijnlijke voeten. Ga dus op zoek naar een pump met een blok- of sleehak.

3. Plateauzool

Draag het liefst pumps met een iets dikkere plateauzool, zo kun je nog ongeveer een centimeter van de hoogte van de hak bijsnoepen. Dat betekent: meer demping en draagcomfort onder de bal van je voet. Dat loopt een stuk fijner!

4. Diepvries truc

Voor sommige pumps kan de ouderwetse diepvries truc wellicht helpen. Vul een zak (of twee boterhamzakjes) met water en stop deze in je schoen. Leg ze in de diepvries en laat ze enkele uren daar liggen totdat het water bevriest en het zal uitzetten in je schoenen.

5. (Blaren)pleisters

Draag ze niet achteraf, maar juist vooraf! Om blaren en wondjes te voorkomen kun je (blaren)pleisters plakken op de plekken waar de druk- en glijpunten zitten. Dit kan bij de bal van je voet zijn of bijvoorbeeld je hiel. Neem anders een paar pleisters in je tas mee, zodat je eventueel drukkende punten op tijd kunt behandelen.

Draag jij weleens hakken? Zoja, wat is jouw ultieme tip om pijnlijke voeten te voorkomen?

Bron

Comments:

 • 14 september 2015

  Handige tips. Ik draag alleen hakken als het moet. Op zich vind ik dat wel jammer. Ik zou ze vaker willen dragen, alleen ik kan er gewoon niet op lopen.

  Beantwoorden...
 • 14 september 2015

  Zeer handige tips en die van de vriezer kende ik niet.

  Beantwoorden...
 • 14 september 2015

  De tip van de vriezer ken ik nog niet.

  Beantwoorden...
 • 14 september 2015

  Zinvol om te weten alhoewel ik de laatste jaren meer op plat loop dan de 10-12cm heel waar ik vroeger op zwoor 😉

  Beantwoorden...
 • 15 september 2015

  YES! De blarenpleisters plak ik ook altijd van te voren op en dan die van Compeed, die zijn duur, maar zo goed! Ik droeg deze ook dagenlang met Lowlands en zo voorkom je echt blaren. Het werkt als een tierelier. Uitlopen, proeflopen en ook gewoon veel zitten helpt, haha! Ik ga de zakjes een proberen om mijn schoenen uit te laten zetten. Thanks doll!

  Beantwoorden...
  • Bo

   15 september 2015

   You’re very welcome! Die van Compeed ga ik eens proberen 🙂

   Beantwoorden...
 • 15 september 2015

  Hele handige tips! De diepvries truc ga ik zeker onthouden! Dat heb ik nog nooit geprobeerd!

  Beantwoorden...
 • Kim

  15 september 2015

  Whut in de diepvries? Werkt dat echt? haha. Klinkt wel heel bijzonder. Zelf gebruik ik meestal blarenpleisters maar ja het lost het probleem niet echt op haha.

  Beantwoorden...
 • 15 september 2015

  Handige tips!

  Beantwoorden...
 • 15 september 2015

  Fijne tips! Ik doe vaak ook van tevoren alvast pleisters op, maar soms schieten ze los en dan heb je nog een probleem haha. Die diepvriestruc heb ik trouwens geprobeerd, maar ik had niet het gevoel dat het echt werkte bij mij, maar misschien was het materiaal van mijn schoenen daar niet zo geschikt voor?

  Beantwoorden...
 • 16 september 2015

  Een stevige hak en een klein verborgen plateauzooltje doen inderdaad al veel.

  Beantwoorden...
 • 17 september 2015

  Leuke tips meid. Ik kan echt niet lopen op hakken, zeker niet op dunne hakken.
  Ik loop altijd op sneakers lekker handig, tenzij ik een feest heb.

  Beantwoorden...
 • 18 september 2015

  Handige tips! Ik kon vroegâh alleen op hakken lopen omdat ik het zo gewend was. Tegenwoordig lukt het nauwelijks meer! Maar op een feestje draag ik graag mooie pumps.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts