BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  5x tips om thuis je eigen spa te creëren

Een bezoek brengen aan één van de vele prachtige wellnesscentra die Nederland te bieden heeft is natuurlijk lekker ontspannend. Hoe fijn dergelijke wellnesscentra ook mogen zijn, je hoeft niet per se je huis te verlaten om te kunnen genieten van een leuke spa-ervaring. Wij zochten vijf tips voor je uit om gewoon bij jou thuis een eigen spa te kunnen creëren.

 

Tip 1: Creëer de juiste sfeer

Wellnesscentra stellen alles in het werk om er voor te zorgen dat hun gasten zich op de meest optimale wijze kunnen ontspannen. Dat is iets wat je ook bij jou thuis moet doen wanneer je een geweldige spa-ervaring wil kunnen creëren.

Concreet betekent dit in eerste instantie dat je niet alleen rustgevende natuurgeluiden kan opleggen, maar ook overal leuke kaarsjes kan plaatsen. Wees er bovendien zeker van dat alle mobiele telefoons, tablets evenals andere systemen die je kunnen storen worden uitgeschakeld.

 

Tip 2: Vergeet de badjassen en handdoeken niet!

Wie al eens een spa dagje heeft ingelast zal hebben kunnen vaststellen dat je tijdens een bezoek aan een spa de beschikking krijgt over comfortabele badjassen, lekker zachte handdoeken en leuke sloffen. Ook deze kan je gewoon bij je thuis voorzien.

Je hoeft al deze verschillende zaken slechts één keer te kopen waarna je er bij elke spa beleving terug gebruik van kan maken. Krijg je ook gasten over de vloer die samen met jou en je partner even de jacuzzi in willen duiken? Voorzie dan altijd enkele extra exemplaren!

 

Tip 3: Creëer je eigen spa hoekje

Een eigen spa bij je thuis creëren doe je natuurlijk niet zonder ook een speciaal spa hoekje in het leven te roepen. Jouw thuisspa is dan ook pas helemaal compleet wanneer je over een hoekje beschikt met producten zoals een gezichtsscrub, een lichaamsscrub evenals een gezichtsmasker, haarmaskers, shampoo, reinigingsproducten en ga zo maar door. Voor de optimale spa beleving doe je er altijd goed aan om deze producten voor handen te hebben.

 

Tip 4: Plaats een eigen jacuzzi bij je thuis!

Voor het inrichten van je thuisspa kan je gebruikmaken van verschillende ontspanningsmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld een sauna voorzien, maar ook een hammam en natuurlijk ook een jacuzzi. In het bijzonder deze laatste geniet bij veel mensen een aanzienlijke populariteit.

Wil jij ook graag een jacuzzi voorzien, maar beschik je hiervoor slechts over een beperkt budget? In dat geval zou je altijd nog kunnen kiezen voor een opblaasbaar bubbelbad. Dit is een betaalbare optie die je eveneens heel wat ontspannende momenten kan laten beleven.

 

Tip 5: Voorzie een speciaal voetbadje

Veel mensen komen pas echt helemaal tot rust wanneer hun voeten onder handen worden genomen. Natuurlijk kan je, je partner vragen om even een voetmassage te geven, maar ook het voorzien van een voetbadje kan wonderen doen. Het is dan ook beslist niet zo vreemd dat steeds meer mensen die een eigen spa willen realiseren er voor kiezen om ook een voetbadje te voorzien.

Denk jij er dus met andere woorden ook over na om een heuse thuisspa te creëren? Houd dan zeker en vast rekening met de interessante tips op deze pagina en verzeker jezelf elke keer opnieuw van een bevredigende spa-ervaring gewoon bij jou thuis!

In samenwerking met Fonteyn Spas 

Bron afbeelding: Alena Ozerova / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts