BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  6 onmisbare apparaten voor in de keuken

Naast de vaste apparatuur die je meestal in je keuken kunt vinden zoals de koelkast, oven en vaatwasser, zijn er nog een aantal dingen je echt niet wilt missen. Ze maken je leven een stuk makkelijker, gezonder en zijn fijn om in huis te hebben. Met deze 6 apparaten maak je de lekkerste snacks, gezonde maaltijden of heerlijke smoothies. Lees snel verder voor de beste tips.

1. Keukenmachine
Voor wie het nog niet in huis heeft, ren nu naar de winkel en koop een keukenmachine. Dit apparaat gaat het leven in de keuken een stuk makkelijker maken. Het is namelijk een veelzijdig ding. Bij een keukenmachine zitten vaak verschillende onderdelen. Door deze onderdelen op verschillende manieren met elkaar te combineren, heb je meerdere apparaten in één. Je kunt er dus niet alleen mee hakken, snijden en malen, maar ook mixen, pureren en zelfs kneden. Je hebt deze fijne machines in allerlei soorten en maten. De één kan wat meer dan de ander, het is aan jou wat je het liefst hebt.

2. Contactgrill
Wie houdt er nu niet van een goede tosti op z’n tijd, zo eentje waar de kaas vanaf druipt. Die maak je toch echt het beste klaar in een contactgrill. Dit is een soort tosti-ijzer met aan beide zijden een grillplaat. In een contactgrill maak je overigens niet alleen de lekkerste tosti´s klaar. Hij is ook erg geschikt voor het grillen van vlees of vis, maar ook erg handig voor het maken van gegrilde groente. Omdat hij vanaf beide kanten grillt, is het lekker snel klaar en kun je gauw aan tafel. Ideaal dus voor een makkelijke maaltijd, maar ook voor een flink belegde tosti op een luie zondagmiddag.

3. Blender
Met een blender kun je ingrediënten mengen, maar ook pureren. Deze combinatie zorgt ervoor dat je hiermee heel makkelijk zelf sauzen maakt voor over je pasta. Maar natuurlijk ook een gezonde verse smoothie, die je helemaal zelf samenstelt. Ook babyvoeding kun je eenvoudig in een blender maken. Vries wat je over hebt in en je hebt voor de rest van de week gezonde hapjes voor je baby.

Let bij het aanschaffen van een blender altijd wel op het vermogen. Dit wordt aangeduid in watt. Hoe meer watt, hoe krachtiger de blender. Met een krachtige blender kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig ijs crushen. Sommige blenders hebben daarvoor ook een speciale stand. Lekker voor in je water op een warme zomerdag of in een cocktail. Ook bevroren fruit voor door je smoothie gaat met een krachtige blender een heel stuk makkelijker.

4. Waterkoker of kokend water kraan
Onmisbaar in de keuken is toch wel een waterkoker. Zonder dat je erover nadenkt gebruik je een waterkoker elke dag. Voor een potje thee, maar ook om het water alvast te koken voordat je hem op het vuur zet, dit is namelijk net iets energiezuiniger. Heb je wat meer te besteden dan kun je ook kiezen voor een kokend water kraan. Hiermee tap je kokend water direct uit de kraan en ben je dus nog sneller klaar. Op een kopje thee hoef je niet eens meer te wachten.

Tegenwoordig heb je dit apparaat ook in met veel verschillende opties. Zo kun je een kokend water kraan ook in combinatie kopen met een gefilterd water functie en zelfs bruisend water tap je uit de kraan. Ideaal voor als je dit graag drinkt, zo hoef je nooit meer plastic flessen te kopen.

5. Airfryer
Heb je zo af toe zin in een ´ongezonde´ snack zoals een kroket of lekker wat friet bij het avondeten? Dan kun je die natuurlijk prima in de frituurpan klaarmaken. Maar wil je een wat gezondere keuze maken, dan kun je beter kiezen voor de airfryer. Hiermee frituur je namelijk niet met vet maar door middel van hete lucht.

Alles wat je erin stopt wordt lekker knapperig, je kunt dus gewoon genieten van een goede krokante kroket, maar dan zonder dat het vet eraf druipt. Bovendien kun je met een airfryer nog veel meer dan alleen patat of snacks klaarmaken. Hij is ook ideaal voor bijvoorbeeld het afbakken van broodjes, het klaarmaken van groente en zelfs het bakken van taarten.

6. Staafmixer
Heb je zin in een snelle, maar toch ook gezonde maaltijd? Een staafmixer is ideaal voor het maken van soepen en sauzen. Heb je bijvoorbeeld nog een hoop groente restjes liggen? Maak er eenvoudig een soepje van door ze te koken in bouillon en eventueel nog wat andere van je favoriete kruiden toe te voegen. Haal vervolgens de staafmixer erdoorheen en je hebt een heerlijk en gezond soepje.

Bron afbeelding: Pixel-Shot / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts