BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  6 tips voor een prettiger gevoel tijdens het autorijden

Wat mannen ook zeggen over de rijstijl van vrouwen: uit sommige onderzoeken blijkt dat vrouwen beter rijden dan mannen. Zo stoppen vrouwen vaker netjes voor het stoplicht als dat op oranje gaat, spiegelen ze veel meer en kunnen ze beter observeren. Toch voelen mannen zich over het algemeen prettiger tijdens het autorijden. Wat kunnen wij nou doen om ons toch iets meer op ons gemak te voelen in de auto? Wat voor interessante hebbedingetjes zijn er? Lees het allemaal in dit artikel!

1. Achteruitrijcamera installeren

Vrouwen zijn soms wat onzeker tijdens het inparkeren. Achteruit rijden is ook niet altijd een pretje. Met een achteruitrijcamera zie je makkelijker wat zich achter je auto bevindt en dat kan best voor wat extra zelfvertrouwen zorgen. Die camera’s hoeven overigens niet duur te zijn, voor zo’n 14 euro heb je er al een.

2. Lucht reinigen met een usb-stick

Vieze geurtjes in de auto zijn niet prettig, maar giftige stoffen zijn nog veel erger. Uit een onderzoek van de GDD is gebleken dat de lucht in auto’s vier keer schadelijkere stoffen bevat dan die in een drukke stad. Zelfs als het lekker ruikt. Daarom kan het zeker geen kwaad om de lucht te reinigen. Met een ionisator (in de vorm van een usb, bijvoorbeeld) worden gezonde, negatieve ionen uitgestoten waarmee de giftige stoffen, zoals stof en schimmels, worden bestreden.

3. Sleutelhangers aan de achteruitkijkspiegel

Hang een sleutelhanger aan je autosleutels of hang er een (of meer) aan je achteruitkijkspiegel. Die versiersels kunnen de auto best wat gezelliger maken. Er is keuze uit ontelbaar veel sleutelhangers. Dus of je nou girly bent of een echte tomboy; er is voor ieder wat wils.

4. Extra stoelkussens

Zit jij als een zoutzak (of gewoon niet zo rechtop) achter het stuur en wil je daar wat aan doen? Koop dan een autostoelkussen. Als je hierop zit moet je een actievere houding aannemen en dat voorkomt latere nek- en rugklachten.

Een ander voordeel van een autokussen is dat de originele bekleding beschermd wordt en daardoor minder slijt. Goed excuus om meerdere kussens aan te schaffen voor alle plekken die de auto verschaft. Functioneel én gezellig.

5. Nek- en hoofdsteun met meerdere doeleinden

Kussentjesfans kunnen hun lol niet op, er zijn namelijk meer opties om de auto wat huiselijker te maken. Zo zijn er ook nog nek- en hoofdkussens in allerlei vormen, zoals kussens als pandahoofdjes! Zo’n kussen is waarschijnlijk meer dan alleen prettig en gezellig.

De pandakussens zouden ook nog weleens multifunctioneel kunnen zijn; de kans bestaat namelijk dat ze voorbijgangers af kunnen schrikken. Het lijkt namelijk in een flits alsof er iemand achter het stuur zit. En dat is mooi meegenomen als iemand met slechte intenties je auto passeert.

6. Vrouwenverzekering

Zorgen de gadgets alleen niet voor een prettiger gevoel? Ben jij bang voor schade rijden? Er zijn autoverzekeringen af te sluiten die speciaal voor vrouwen in het leven zijn geroepen. Wat is daar dan zo anders aan? De dekking voor je handtas, bijvoorbeeld.

Vrouwenverzekering of niet: met een goed aansluitende autoverzekering ga je met een prettiger gevoel de weg op. En dat is misschien nog wel de belangrijkste factor om je een fijn gevoel in de auto te geven. Als er dan wat gebeurt, ben je in elk geval verzekerd (tot op een zekere hoogte).

Welke van deze tips gebruik je zelf al?

Bron afbeelding

 

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts