BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  7 manieren om Bio-Oil te gebruiken

 photo bio-oil-manieren-gebruiken-review-littekens-huidstriemen-straie-acne-pigmentvlekken-beauty-geheimen-tips_zps7291341d.png

Oprah Winfrey zweert bij Bio-Oil. Het is een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat ontzettend populair is. Vorig jaar lanceerde Bio-Oil de beauty secrets, waarin beschreven werd dat de olie onder meer te gebruiken is als moisturizer, verzachtende badolie en om weerbarstige haarlokken in bedwang te houden.

Anno 2014 wordt het tweede deel van de Beauty secrets gelanceerd, met nieuwe tips en manieren over hoe je deze olie kunt gebruiken.

Manier #1: Make-Up primer

Een mooie, egale huid begint bij een goede basis. Breng een kleine hoeveelheid van de olie aan op je gezicht voordat je foundation aanbrengt. Bio-Oil is niet vet, maar zorgt er wel voor dat foundation goed en gelijkmatig opgenomen wordt.

Hierdoor heb je de hele dag een prachtige dewy glow. Ook kun je na het aanbrengen van foundation, voor een glanzende highlighter een beetje olie op je jukbeenderen aanbrengen voor een stralend effect.

 photo bio-oil-manieren-gebruiken-review-littekens-huidstriemen-straie-acne-pigmentvlekken-beauty-geheimen-tips3_zpsb776066c.png

Manier #2: Voeten hulp

De verzorgde voeten die je vlak na een pedicure hebt, wil je natuurlijk zo lang als mogelijk behouden. Zorg dus dat de huid van je voeten soepel en zacht blijft en ga hiermee ontsierend eelt tegen.

Smeer elke dag Bio-Oil op je voetzolen, dit gaat ook gebarsten huid op de hielen tegen. De geavanceerde formule helpt om vocht vast te houden en verhoogt de elasticiteit van de huid.

Manier #3: Eye Make-Up remover

Breng een paar kleine druppels olie op een watje om zo je oog make-up op een zachte manier te verwijderen. De unieke formule werkt effectief zodat je niet nodeloos hoeft te boenen, wat niet goed is voor de gevoelige huid rondom je ogen.

Het werkt zelfs bij waterproof make-up. Daarnaast verzorgt de olie de kwetsbare huid en werkt deze als conditioner voor je wimpers en wenkbrauwen.

 photo bio-oil-manieren-gebruiken-review-littekens-huidstriemen-straie-acne-pigmentvlekken-beauty-geheimen-tips1_zps17c5d394.png

Manier #4: Scheer-balm

Zorg dat je huid, voordat je het scheert, glad en gehydrateerd is. Hierdoor beschadig je de huid niet extra. Breng een kleine hoeveelheid Bio-Oil aan op de plek waar je gaat scheren om zo de huid te beschermen en kalmeren.

De olie vult de natuurlijke huidoliën aan en voedt een droge huid die is aangetast door onder meer veelvuldig douchen, scheren, verwarming en airconditioning. Omdat Bio-Oil een hypoallergeen huidverzorgingsproduct is, is deze geschikt voor alle huidtypen.

Manier #5: DIY Bodyscrub

De veelzijdige olie kan ook ingezet worden voor een ‘exfoliating’ behandeling, die je heel eenvoudig zelf kunt maken. Schenk een kleine hoeveelheid Bio-Oil in de kom en mix hier een handvol grof zeezout doorheen. Scrub dan voorzichtig je lichaam en spoel het vervolgens goed af, met als resultaat een gereinigde én zachte, egale huid.

 photo bio-oil-manieren-gebruiken-review-littekens-huidstriemen-straie-acne-pigmentvlekken-beauty-geheimen-tips4_zps61a1335f.png

Manier #6: Lippenbalsem

Smeer twee keer per dag een heel klein beetje Bio-Oil op je lippen. Een geschikte moisturizer voor je mond, die niet uitdrogend werkt. Ingrediënten als Vitamine A, Vitamine E en lavendel olie zorgen ervoor dat de huid vocht kan vast houden en zo gehydrateerd blijft.

Manier #7: Home Spa Facial

Ideaal voor na een lange, stressvolle dag. Dompel een dun (gezichts)-doekje in een kom met warm water en voeg vijf druppels Bio-Oil toe. Wring de doek uit, leg deze over je gezicht en ontspan een aantal minuten. En voilà je gezicht voelt weer gehydrateerd, zacht en opgefrist aan.

 photo bio-oil-manieren-gebruiken-review-littekens-huidstriemen-straie-acne-pigmentvlekken-beauty-geheimen-smeren_zps65f02546.png

Prijzen

 • Bio-Oil 60ml – € 12,15
 • Bio-Oil 125ml – € 20,29
 • Bio-Oil 200ml – € 28,49

Bio-Oil is verkrijgbaar bij diverse (online) drogisterijen en apotheken.

Comments:

 • 8 maart 2014

  Wat een heerlijk en handig product! Heel fijn dat het voor zoveel dingen te gebruiken is.

  Beantwoorden...
 • 8 maart 2014

  Dit product is zeker goed te gebruiken, dankje voor de tips!

  Beantwoorden...
 • 8 maart 2014

  ik heb het vroeger gehad en veel gebruikt gewoon voor mijn lichaam maar op de een of andere manier kan ik niet goed zulke dingen volhouden XD

  Beantwoorden...
 • 8 maart 2014

  Ik dacht dat het enkel voor littekentjes was maar je kan er precies veeel meer mee doen 🙂 Handig artikel 🙂

  Beantwoorden...
 • 8 maart 2014

  Ik vind hem erg prettig als gezichtsserum in de winter, als mijn huid trekkerig aan begint te voelen!

  Beantwoorden...
 • 8 maart 2014

  ik wist niet dat je het voor zoveel dingen kunt gebruiken!

  Beantwoorden...
 • 8 maart 2014

  Leuke tips! Mijn moeder zweert er ook bij. Ik wist niet dat je er ook make up mee kan verwijderen.

  Beantwoorden...
 • 8 maart 2014

  Wij hebben hem hier ook thuis staan, heel handig product!

  Beantwoorden...
 • 8 maart 2014

  heel fijn product die van mij is al bijna op 😛

  Beantwoorden...
 • 9 maart 2014

  Als Oprah Winfrey er gek op is, moet het wel heel goed zijn!

  Beantwoorden...
 • 9 maart 2014

  Ik heb zelf nog nooit Bio-Oil gebruikt en wist ook eigenlijk niet dat je er zoveel mee kon doen. Misschien toch maar eens een keer ernaar gaan kijken.

  Beantwoorden...
 • 10 maart 2014

  Zelf gebruik ik ook bio oil Vind het een erg fijn product!

  Beantwoorden...
 • 10 maart 2014

  Oh, dit wist ik niet! Thanks voor de tips 🙂 Ik heb nog een flesje in mijn kast staan en dacht dat het alleen voor littekens en striae was.

  Beantwoorden...
 • 11 maart 2014

  Handige tips! Een heel aantal kende ik niet.

  Beantwoorden...
 • 11 maart 2014

  Dit is gewoon multifunctioneel! Mijn huid is zooo droog en ik denk dat ik dit ga kopen!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts