BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  7 tips om inbraak te voorkomen deze winter

tips-inbraakpreventie-inbrekers-voorkomen

In de donkere wintermaanden hoor je weer vaker van inbraken. Het is logisch dat jij dan ook gaat vrezen voor je mooie spulletjes. Inbrekers stelen niet alleen geld, maar gaan er ook gerust vandoor met je laptop, computer of TV. Natuurlijk wil je dat voorkomen. Wij geven je 7 praktische tips die je helpen om de inbrekers buiten de deur te houden deze winter!

1. Laat een lampje aan

Het klinkt nogal oubollig, maar het werkt echt: het licht aanlaten als je weggaat. Inbrekers gaan er nog steeds van uit dat een donker huis betekend dat er niemand thuis is. In een verlicht huis weten ze dat niet zeker, dus als jij een lampje laat branden, kiest een inbreker waarschijnlijk liever een ander huis…

2. Maak afspraken met de buren

Een tweede tip die wel heel simpel klinkt: maak duidelijke afspraken met de buren. Zo is het sowieso verstandig om even aan de buren te vertellen dat je een poosje weggaat. De buren zien meer dan je denkt: ook als er iemand om je huis scharrelt terwijl jij op vakantie bent of je familie bezoekt.

3. Maak een appgroep van de buurt

In een straat kijken veel mensen af en toe even uit het raam. Het is daarom handig om van de hele straat of buurt een appgroep te maken. Ziet de overbuurvrouw dan ’s avonds laat iemand bij je binnen terwijl ze denkt dat jij niet thuis bent? Even een appje en de hele buurt is op de hoogte.

4. Buitenverlichting

Om jezelf en anderen te helpen, kun je het beste goede buitenverlichting met bewegingssensor (laten) installeren. De verlichting springt aan als er iemand dicht bij je huis komt. Handig voor jezelf, want zo kun je makkelijk je sleutels vinden. En een goed middel tegen inbrekers, want zo kan iedereen goed zien dat er iemand bij je deur of raam staat te prutsen.

5. Installeer goede sloten

Oké, dit waren tips om te zorgen dat iemand die bij je binnen komt op tijd wordt ontdekt. Maar het is natuurlijk veel praktischer om te zorgen dat iemand het huis niet in kan. Daarom kies je voor goede sloten en grendels. Zorg dat een inbreker nooit zonder schade te veroorzaken je huis in kan wandelen. Laat een slotenmaker de sloten installeren zodat je zeker weet dat dit goed gebeurd.

6. Geef je reservesleutel aan iemand anders

Soms sta je buiten en bedenk je ineens dat je sleutel nog keurig op het aanrecht ligt. Heel vervelend, maar geen reden om een sleutel onder de deurmat te leggen als reserve. Inbrekers weten heel goed waar ze moeten zoeken naar reservesleutels (ja, ook tussen stenen of onder een tegel!) dus kun je beter een reservesleutel aan betrouwbare familieleden, vrienden of buren geven.

7. Kies inbraakbeveiliging

Deze stap gaat iets verder, maar levert wel de beste resultaten op: inbraakbeveiliging. Die kun je aanzetten als je weggaat. Als er dan iemand in huis komt, gaat het alarm af. Onthoud wel goed de code, want de buren zullen niet blij zijn als jouw alarm om 3 uur ’s nachts afgaat als jij nog van een feestje komt…

Van het monteren van extra sloten en klemmen tot zoiets simpels als het aanlaten van een lampje: inbrekers zijn vrij gemakkelijk af te schrikken. Gelukkig maar, want met deze 7 simpele tips kun jij met een gerust hart genieten van deze winterse dagen.

Bron afbeelding

Comments:

 • 18 december 2016

  De buren inschakelen is inderdaad een goed idee.

  Beantwoorden...
 • SAH

  19 januari 2017

  Ik hoor vaker dat ze in woonwijken een appgroep aanmaken ter beveiliging van de wijk. Goede tip voor andere dus!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts